ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα λεωφορείο που… καταπίνει αυτοκίνητα! [vid]

Το πρωτότυπο λεωφορείο είναι το πρώτο ανυψωμένο στον κόσμο και ήδη δοκιμάζεται πιλοτικά στην πόλη Qinhuangdao, στην Κίνα…

TEB - World First Elevated Super-Bus Hits The Road In China (1)Προφανώς οι «λεωφόρο-διάδρομοι» δεν είναι αποτελεσματικοί στην Κίνα (όχι πως είναι και τόσο στην χώρα μας) και οι ειδικοί σκέφτηκαν το εξής: γιατί ένα λεωφορείο να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα οχήματα και να μην περνά πάνω από αυτά; Έτσι, κατασκεύασαν το TEB (Transit Elevated Bus) που το κοίλο του μέρος απέχει 2 μέτρα από το έδαφος ώστε να κυλά πάνω σε ειδικές ράγες και από μέσα του να περνούν τα αυτοκίνητα. TEB - World First Elevated Super-Bus Hits The Road In China (2)Το μήκος του φτάνει τα 22 μέτρα, το πλάτος τα 7,8 και το ύψος του τα 4,8, ενώ υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς έως 300 επιβάτες. Η ταχύτητα φτάνει τα 60 χλμ./ώρα και το σταθερό δρομολόγιο του μπορεί να αντικαταστήσει περίπου 40 συμβατικά λεωφορεία. Το TEB «τρέχει» ήδη πιλοτικά σε μια διαδρομή 300 μέτρων και δοκιμάζονται ανυψωμένες ειδικές πλατφόρμες επιβίβασης/αποβίβασης. Για το TEB έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ήδη η Γαλλία, η Ινδία, η Βραζιλία κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!