NEA

Ανάκληση 505.000 αυτόματων κιβωτίων από την ZF

ZF Recalling 505000 Nine-Speed Transmissions (2)

H γνωστή γερμανική εταιρία στον χώρο της μετάδοσης ανακοίνωσε την ανάκληση για μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα της Fiat-Chrysler που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ…

ZF Recalling 505000 Nine-Speed Transmissions (1)Η ZF ανακοίνωσε πως υπάρχει περίπτωση ορισμένα αυτόματα κιβώτια νέας γενιάς (τα ΖF 9HP) να περάσουν στην «νεκρά» σχέση [δηλ. από D (drive) στην θέση N (neutral)] και για αυτό εξήγγειλε ανάκληση για αναβάθμιση του software σε 505.000 μοντέλα με έτος κατασκευής 2014-2015 (Chrysler 200, Fiat 500X, Honda Pilot, Jeep Cherokee και Renegade, Land Rover Discovery Sport, Range Rover Evoque κ.α.).

Αν και η συγκεκριμένη ανάκληση είναι σοβαρή, δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν κάτι ανάλογο για άλλες αγορές του κόσμου, όπου και διατίθενται αρκετά από αυτά τα μοντέλα. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως προβλήματα στα ZF-8 ανάγκασαν την FCA στις αρχές του έτους να προχωρήσει σε ανάκληση πάνω από ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων.

Yelchin_StarTrekΕπίσης, το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά τον θάνατο του Anton Yelchin (πρωταγωνιστούσε στο Star Trek) όταν έξω από το σπίτι του το αυτοκίνητό του κύλησε πάνω του και τον έριξε στην πόρτα εισόδου που ήταν μισάνοιχτη. Το πόρισμα από τις αρχές έδειξε πως το αυτοκίνητο ήταν με αναμμένη την μηχανή και το κιβώτιο στην θέση «N», δημιουργώντας εικασίες και συσχετίσεις αφού το Grand Cherokee του 27-χρονου ήταν στην λίστα με τα προς ανάκληση μοντέλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!