ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανάρτηση με ηλεκτρομηχανικά αμορτισέρ ανάκτησης ενέργειας!

audi-erot-suspension

Η Audi παρουσίασε μία πρωτότυπο ανάρτηση που αντί για κλασικούς αποσβεστήρες έχει ηλεκτρομηχανικά που ανακτούν ενέργεια από την παλινδρομική τους κίνηση!

Μέχρι τώρα έχουμε δει συστήματα πέδησης και εξαγωγής να ανακτούν μέρος από την χαμένη ενέργεια. Τώρα, βλέπουμε και πρωτότυπους ηλεκτρομηχανικούς περιστροφικούς αποσβεστήρες σε μια ανάρτηση που μελετά η Audi για να περάσει στην παραγωγή. Αν και πρόκειται για μια ιδέα που υπάρχει εδώ και καιρό (δείτε εδώ μία ιδέα της ZF), η γερμανική εταιρία θέλει να την μεταφέρει σε μοντέλα παραγωγής και σε συνδυασμό με τα νέα ισχυρότερα ηλεκτρικά δίκτυα στα 48V.

Η ανάρτηση Audi eROT περιλαμβάνει μία συναρμογή η οποία κατά την παλινδρομική κίνηση παράγει ηλεκτρική ενέργεια που εν συνεχεία αποθηκεύεται σε μία μπαταρία λιθίουι-ιόντων (των 0,5 kW/h με μέγιστη ισχύ 13 kW) στον πίσω άξονα. Το σύστημα μπορεί να ανακτήσει από 3 έως 613 Watts (κατά μέσο όρο στα 100-150 Watts) που θα μπορούσαν να μειώσουν περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου (έως 0,7 λτ./100 χλμ.), όπως και την εκπομπή CO2 (έως 3 γρ./χλμ.). Σύμφωνα με τις φήμες, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δούμε την ανάρτηση eROT στο επερχόμενο Q6 e-tron που θα κυκλοφορήσει το 2018.

SMS===> Λίγα λόγια για τις αναρτήσεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!