ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Infiniti ανακοίνωσε τον πρώτο VCR κινητήρα μαζικής παραγωγής!

Nissan Infiniti V-T engine variable compression (3)

Το επόμενο μεγάλο γεγονός στην αυτοκίνητη είναι οι κινητήρες μεταβλητής συμπίεσης (VCR) με τους Ιάπωνες να προετοιμάζονται για το ντεμπούτο στο σαλόνι του Παρισιού!

Nissan Infiniti V-T engine variable compression (1)Όπως έχουμε γράψει οι μηχανές εσωτερικής καύσης έχουν ακόμη περιθώρια εξέλιξης και η επόμενη μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η μεταβλητή συμπίεση (VCR). Μία τεχνολογία που υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά που πρακτικά προβλήματα παρεμπόδιζαν από την μαζική παραγωγή. Αλλά όπως φαίνεται οι Ιάπωνες στην Nissan κατάφεραν να τα ξεπεράσουν και δηλώνουν έτοιμοι για να παρουσιάσουν τον κινητήρα VC-T που θα αντικαταστήσει τον V6 των 3,5 λίτρων.

Το VC-T έχει χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. και με τη βοήθεια ενός υπερτροφοδότη θα αποδίδει 270 άλογα και 390 Nm ροπής. Το σημαντικότερο είναι πως χάρη στην μεταβλητή σχέση συμπίεσης θα επιτυγχάνεται καύση φτωχότερου μίγματος επιφέροντας μειωμένη κατανάλωση έως 27% σε σχέση με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα ίδιας χωρητικότητας!

Nissan Infiniti V-T engine variable compression (2)

Nissan Infiniti V-T engine variable compression (1)Όπως φαίνεται στο παραπάνω σχήμα ένας μηχανισμός με την ονομασία Harmonic Drive μεταβάλλει την διαδρομή του εμβόλου σε εύρος από 8:1 έως 14:1. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός αλλάζει την θέση του βραχίονα και κατά συνέπεια την γωνία περιστροφής μεταβάλλοντας το ύψος του Α.Ν.Σ. για κάθε έμβολο και μεταβάλλοντας την σχέση συμπίεσης σε κάθε κύλινδρο. Για περισσότερα μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr, το No1 site για την τεχνολογία και την αυτοκίνηση!

SMS===> Σχέσεις… μεταβλητής συμπίεσης!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!