ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο μικροσκόπιο ο κινητήρας της Porsche 718 [vid]

Με ένα ενδιαφέρον βίντεο η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ορισμένες από τις τεχνολογίες και τις σχεδιαστικές λύσεις που επέλεξε για τους νέους, δίλιτρους turbo κινητήρες της.

718_engineΗ επιστροφή στους τετρακύλινδρους boxer φέρνει μνήμες από τα πρώτα βήματα της εταιρίας, τις 356, τις 550 και φυσικά τις 718. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η Porsche επέλεξε να επαναφέρει τον τελευταίο κωδικό στο προσκήνιο, για τις νέες Cayman και Boxster. Φυσικά, μετά από τόσες δεκαετίες, ούτε λόγος για το πόσο μπροστά σχεδιαστικά αλλά και από άποψης απόδοσης βρίσκονται τα νέα σύνολα της εταιρίας.

Λιγότεροι κύλινδροι σημαίνουν λιγότερες τριβές και κατ΄ επέκταση μικρότερη κατανάλωση. Το turbo πάλι, με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, φροντίζει να «φουσκώνει» αέρα τους θαλάμους καύσης σε όλο το φάσμα των στροφών, μην αφήνοντας πουθενά κενά ισχύος. Αυτά, όμως, δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε τώρα, αφού μπορείτε να τα δείτε καλύτερα στο σχετικό βίντεο…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!