NEA

To Volvo Iron Knight των 2.400 ίππων πάει για ρεκόρ ταχύτητας

VOLVO-IRON-KNIGHT-RACE-TRUCK (1)

Η προσπάθεια επίτευξης των ρεκόρ με το Volvo Iron Knight θα γίνει σε λίγες μέρες, στις 24 Αυγούστου…

VOLVO-IRON-KNIGHT-RACE-TRUCK (5)Πριν από περίπου πέντε χρόνια το υβριδικό φορτηγό Volvo Mean Green, με συνδυαστική ισχύ 2.100 ίππων (1.800 από έναν diesel και 300 από έναν ηλεκτροκινητήρα) πέτυχε ρεκόρ ταχύτητας στα 500 και 1.000 μέτρα με 115,4 και 152,2 χλμ./ώρα, αντίστοιχα. Αυτά τα ρεκόρ, λοιπόν, θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο η Volvo Trucks και για το σκοπό αυτό προετοίμασε να ειδικό αγωνιστικό φορτηγό που βασίζεται στη σειρά FH και το οποίο ονομάζει Iron Knight.

VOLVO-IRON-KNIGHT-RACE-TRUCK (4)Οι μηχανικοί της σουηδικής εταιρείας διαμόρφωσαν κατάλληλα αεροδυναμικά την καμπίνα, μείωσαν το βάρος ώστε το τελικό απόβαρο να είναι μόλις 4,5 τόνοι, που αντιστοιχούν σε μια αναλογία 1,875 κιλών ανά ίππο (τιμή ανάλογη με αυτή της Porsche 918 Spyder!). Ο κινητήρας του Iron Knight είναι ο 6-κύλινδρος σε σειρά των 12,8 λίτρων της μάρκας με τον κωδικό D13, με τη βοήθεια υδρόψυκτων εναλλακτών και 4 turbo αποδίδει 2.400 άλογα και 6.000 Nm, ενώ μέσω ενός ενισχυμένου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη η θηριώδης δύναμη καταλήγει στους πίσω τροχούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!