ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα ιπτάμενο ταξί από την Airbus!

airbus

Μια πρωτοποριακή λύση για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στις μεγάλες πόλεις μελετά η Airbus, η οποία σύντομα θα παρουσιάσει το δικό της αεροταξί!

Για την ακρίβεια, τα πλάνα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας δεν περιλαμβάνουν ένα μόνο όχημα. Αυτή τη στιγμή στο σχεδιαστήριο βρίσκεται ένα πρωτοποριακό όχημα αερομεταφοράς ενός ατόμου αλλά και ένα μεγαλύτερο, ιπτάμενο όχημα, “CityAirbus” που θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες. Αναφορικά με το πρώτο, τρέχει κάτω από την ονομασία project Vahana και όπως φαίνεται, το αρχικό πρωτότυπο είναι πιθανό να πετάξει πριν από τα τέλη του 2017.

Το CityAirbus, με τη σειρά του, τρέχει υπό την εποπτεία της Airbus Helicopters και αναμένεται να αποτελέσει ένα ταξί του μέλλοντος. Θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, ενώ θα κινείται από έλικες που θα παίρνουν κίνηση από ηλεκτροκινητήρες. Ο στόχος, μάλιστα, είναι να μην διαθέτει οδηγό (ή πιλότο, αν προτιμάτε) αλλά να κινείται αυτόνομα, μεταφέροντας επιβάτες αποδοτικά και με ασφάλεια. Σύμφωνα δε με τον Jorg Muller, στέλεχος του ομίλου Airbus, «Η αγορά θα αναπτυχθεί γρήγορα, από τη στιγμή που θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα πρώτα οχήματα στις μεγαλουπόλεις και να παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα της αθόρυβης, οικολογικής αερομεταφοράς, σε ανταγωνιστικές τιμές».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!