ΔΙΑΦΟΡΑ

Μία Jaguar D-Type χτυπά 19,2 εκ. ευρώ σε δημοπρασία!

1955-jaguar-d-type

Και επίσημα, η συγκεκριμένη κατέχει πλέον τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία.

1955-jaguar-d-type-2Δεν είναι παρά λίγες μέρες που γράφαμε για την πανέμορφη D-Type, νικήτρια του Le Mans του 1956, η οποία αναζητά αγοραστή. Ε, λοιπόν, ο αγοραστής βρέθηκε και μάλιστα δεν τσιγκουνεύτηκε να διαθέσει σχεδόν 20 εκ. ευρώ για να την αποκτήσει, ποσό ρεκόρ για βρετανικό αυτοκίνητο, που πλησιάζει τις τιμές των πιο σπάνιων και συλλεκτικών Ferrari. Στην δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s, ενεπλάκησαν τέσσερις συλλέκτες, σε μία μάχη που κράτησε 15 λεπτά. Το τελικό χτύπημα ήταν στα 19,26 εκ. ευρώ ή αν προτιμάτε, 21,78 εκ. δολάρια.

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη D-Type, φέρει το σασί XKD 501 και κατασκευάστηκε το 1955 για την ιδιωτική ομάδα Ecurie Ecosse. Η πρώτη της επαφή με το Le Mans ήταν το 1956, χρονιά που είδε και πρώτη την καρό σημαία του τερματισμού! Παρότι υπήρχαν και άλλες, εργοστασιακές D-Type, αυτές αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και ατυχήματα, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός μάχης. Στο τέλος του 24ώρου, ο χιλιομετρητής του αυτοκινήτου είχε γράψει 2.507,289 μίλια, κινούμενο με μέση ωριαία ταχύτητα 104,46 μιλίων ανά ώρα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!