NEA

Το Citroen Cxperience κοιτά μπρος τα εμπρός

Citroen-CXperience_Concept-2016 (1)

Στο Παρίσι η Citroen θα παρουσιάσει ένα concept που ουσιαστικά δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η μάρκα για το εσωτερικό ντιζάιν των μελλοντικών μοντέλων της…

Το Cxperience αποτελεί προϊόν εξέλιξης του προγράμματος Advanced Comfort που έχει ως στόχο να δημιουργήσει καμπίνες που να προτάσσουν την άνεση, μια αξία που χαρακτηρίζει την Citroen ως μάρκα. Φυσικά, στο εσωτερικό των μελλοντικών Citroen δεν θα υπάρχει μόνο ευρυχωρία, αλλά και πλήρης υποστήριξη διασύνδεσης, καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς για τον οδηγό.

Citroen-CXperience_Concept-2016 (12)Έτσι, στο εσωτερικό επικρατεί μία μινιμάλ άποψη (όπως στο C4 Cactus) και κυριαρχεί μία στενόμακρη οθόνη με διαγώνιο 19 ιντσών και διαιρούμενες επιφάνειες απεικονίσεων (π.χ. στα 1/3 μπορεί να παίζει το navi και στα 2/3 ο συνοδηγός να βλέπει ταινία). Στη κεντρική κονσόλα υπάρχει μία τεράστια και βαθιά θήκη, πιο πίσω υπάρχει ειδική θέση για smartphone, ενώ ο πίνακας οργάνων χωρίζεται στα δύο πίσω από το τιμόνι.

Citroen-CXperience_Concept-2016 (4)Το αμάξωμα του Cxperience έχει μήκος όσο περίπου ένα C6 (στα 4,85 μέτρα), εντυπωσιάζει με το εξαιρετικά χαμηλό ύψος (1,37), το μεταξόνιο των 3 μέτρων και τις 22άρες ζάντες. Υπάρχουν ρυθμιζόμενες εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, οι πόρτες ανοίγουν αντίρροπα και είναι αρθρωμένες στα άκρα, ενώ οι εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες απεικονίζοντας τον χώρο σε οθόνες στις πόρτες.

Το σύστημα πρόωσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι υβριδικό plug-in συνδυάζοντας ένα ηλεκτροκινητήρα (80 kW) ανάμεσα στον βενζινοκινητήρα (150-200 άλογα) και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η μέγιστη ισχύς ξεπερνά τα 300 άλογα ενώ η καθαρή θεωρητική ηλεκτροκίνηση (μπαταρία 3 kWh) αρκεί για 60 χιλιόμετρα, στέλνοντας την ισχύ στον πίσω άξονα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!