NEA

H κινέζικη Techrules με άρωμα Giugiaro

TECHRULES-GT96 (4)

Από στιλ, το κινεζικό supercar θα μπορούσε άνετα να περάσει στην παραγωγή. Ωστόσο, το σύστημα πρόωσης με τουρμπίνα σε ρόλο γεννήτριας μάλλον κάνει κάτι τέτοιο απίθανο…

Στην Γενεύη τον Μάρτιο η κινέζικη start up εταιρεία Techrules είχε παρουσιάσει τα concept AT96 and GT96 TREV. Και για να παραχθούν τα 25 αυτοκίνητα που προβλέπονται (επίσημη παρουσίαση στην Γενεύη το 2017, έναρξη διάθεσης το 2019) με ένα δελεαστικό αμάξωμα (αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας), απευθύνθηκαν στην οικογένεια Giugiaro.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύστημα πρόωσής του, το οποίο αποτελείται από μια μικρό-τουρμπίνα (36 kW ισχύος με όριο περιστροφής 96.000 σ.α.λ. και που καίει σχεδόν τα πάντα, δηλ. CNG, ντίζελ, βενζίνη, κηροζίνη κ.α.). Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες μαγνησίου και μία πλήρης φόρτιση θα επιτυγχάνεται σε μόλις 40 λεπτά για να τροφοδοτηθούν με ενέργεια συνολικά 6 ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με τους Κινέζους, η συνολική απόδοση φτάνει τα 1.030 άλογα και τα 8.640 Nm, το βάρος είναι μόλις στα 1.380 κιλά, το 0-100 θα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,50 δλ., ενώ η τελική θα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!