ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Bosch παρουσίασε τη διασυνδεδεμένη επισκευή για τα συνεργεία του μέλλοντος

69706

Η Bosch παρουσίασε τη διασυνδεδεμένη επισκευή για τα συνεργεία του μέλλοντος – Η δικτύωση βελτιώνει την ποιότητα επισκευής και βοηθάει στην εφαρμογή προτύπων ποιότητας.

Η έξυπνη επεξεργασία δεδομένων, το “Internet of Things” και η αυξημένη χρήση του διαδικτύου για προϊόντα φέρνουν τεράστιες δυνατότητες για τα συνεργεία αυτοκινήτων. Διευκολύνουν τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό των ραντεβού και βελτιώνουν τα επιμέρους βήματα εργασίας κατά την επισκευή. Τα στοιχεία του οχήματος και το ιστορικό επισκευών του είναι ήδη διαθέσιμα όταν αυτό φτάνει στο συνεργείο. Ο διαγνωστικός εξοπλισμός ανταλλάσσει αυτόματα δεδομένα και ο μηχανικός μπορεί να έχει πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για την κατασκευή του οχήματος, σε πραγματικό χρόνο.

Το διασυνδεδεμένο συνεργείο: Η Διασυνδεδεμένη Επισκευή από την Bosch
70884Στην Automechanika 2016, η Bosch παρουσίασε το πρώτο λογισμικό για
Διασυνδεδεμένη Επισκευή. Αμέσως μόλις συλλεχθούν τα στοιχεία του οχήματος μέσω του διαγνωστικού εξοπλισμού της Bosch, είναι αυτομάτως διαθέσιμα και σε όλα τα άλλα συστήματα του συνεργείου που βασίζονται σε υπολογιστή. Για την πρόσβαση στα στοιχεία ενός οχήματος που έχει αναγνωριστεί από τον διαγνωστικό εξοπλισμό, ο χρήστης πρέπει απλά να εισάγει τον αριθμό κυκλοφορίας του αντίστοιχου οχήματος ή τον αριθμό αναγνώρισης του οχήματος (VIN) σε οποιονδήποτε σταθμό εργασίας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει.

Για τα επόμενα ραντεβού στο συνεργείο, δεν θα απαιτείται η εκ νέου αναγνώριση του οχήματος. Μέσω της πινακίδας κυκλοφορίας ή του αριθμού VIN, πληροφορίες για το πλήρες ιστορικό επισκευών του οχήματος είναι διαθέσιμες σε κάθε σταθμό εργασίας του συνεργείου. Το εν λόγω λογισμικό διευκολύνει τη διαδικασία της επισκευής, αφού έτσι αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη εργασιών του παρελθόντος. Η κατάσταση του οχήματος μπορεί να αποτυπωθεί σε έντυπη μορφή που φέρει το σχέδιο του αντίστοιχου μοντέλου, υποδεικνύοντας στον πελάτη τις απαραίτητες εργασίες επισκευής που πρέπει να γίνουν, με διαφανή τρόπο.

Με τη βοήθεια ενός κωδικού ενεργοποίησης, το λογισμικό ενεργοποιείται για τη δικτύωση όλου του συνεργείου. Στη συνέχεια, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε από τους υπολογιστές του συνεργείου. Για βέλτιστη απόδοση, η Bosch συνιστά να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή μονάδα διακομιστή. Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό του οχήματος μπορούν στη συνέχεια να αποθηκευτούν κεντρικά και να είναι προσβάσιμες σε κάθε σταθμό εργασίας του συνεργείου, όποτε αυτές απαιτούνται.

Επαυξημένη Πραγματικότητα: Άντληση σημαντικών πληροφοριών την κατάλληλη στιγμή
Οι πρόσθετες πληροφορίες που παρουσιάζονται με την «Επαυξημένη Πραγματικότητα» είναι το κλειδί για έναν όλο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο κόσμο. Για τους μηχανικούς, η απόκτηση της απαιτούμενης γνώσης μέσω της καθημερινής τους εργασίας και η ανάλογη εφαρμογή της στην πράξη, γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η δυνατότητα πρόσβασης στις πιο πρόσφατες και σημαντικές πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή αυξάνει την κατανόηση των προϊόντων και εξοικονομεί χρόνο. Έτσι, λοιπόν, οι πελάτες μπορούν να επωφεληθούν από τη βελτίωση της ποιότητας επισκευής και το συνεργείο από την ταχύτερη διαδικασία επισκευής.

Εστιάζοντας την κάμερα της συσκευής στο όχημα, οι πρόσθετες πληροφορίες που απαιτούνται μπορούν να ενσωματωθούν πάνω στην πραγματική εικόνα χρησιμοποιώντας ένα tablet ή τα έξυπνα γυαλιά. Αυτή η πληροφορία μπορεί να είναι από επεξηγηματικά κείμενα και οδηγίες, εγχειρίδια ή διαγράμματα, τρισδιάστατα αντικείμενα ή φωτογραφίες έως και βίντεο. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και κρυμμένα εξαρτήματα ή καλωδιώσεις είναι ορατά στον μηχανικό για την επίλυση της βλάβης. Έτσι, ο χρόνος που απαιτείται για την εκτέλεση μιας εξεζητημένης επισκευής μπορεί να μειωθεί κατά 10 έως 15 τοις εκατό.
Για τον σκοπό αυτό, η Bosch ανέπτυξε την κοινή Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας (CAP), που επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη ενσωμάτωση ψηφιακών και οπτικών – σε πραγματικό χρόνο – περιεχομένων σε τεχνικά έγγραφα. Η Bosch εκτιμά ότι μέχρι το 2018, θα υπάρχουν τα πρώτα συνεργεία που θα χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Επαυξημένης Πραγματικότητας.

Εκτός από τον σύγχρονο διαγνωστικό εξοπλισμό συνεργείων, στα προϊόντα που ξεχωρίζουν συμπεριλαμβάνονται και οι μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων λιθίου M Li-ion για δίκυκλα και η νέα σειρά προϊόντων της Bosch που αφορά σε Συστήματα Διεύθυνσης. Παράλληλα, παρουσιάζονται νέες λύσεις τηλεματικής για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνεργείων αυτοκινήτων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!