NEA

Παγιδευμένο στο διαδίκτυο το υβριδικό Bosch Vision-X

BOSCH-VISION-X (15)

Μεθαύριο ξεκινά στο Ανόβερο η μεγάλη έκθεση επαγγελματικών οχημάτων, όπου την παράσταση αναμένεται να κλέψει μεταξύ άλλων και το πρωτότυπο φορτηγό Vision-X της Bosch. Το caroto.gr θα είναι εκεί!

BOSCH-VISION-X (10)Η Bosch είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας και πέρα από καινοτόμα συστήματα στις ΜΕΚ (όπως ο ψεκασμός νερού), επενδύει πολλά στα φορτηγά και την μελλοντική τους τεχνολογία. Μία από τις σημαντικότερες στον τομέα των επαγγελματικών είναι η real-time πληροφόρηση (σε πραγματικό χρόνο) με δεδομένα της διαδρομής προκειμένου να αποφεύγονται π.χ. κυκλοφοριακές συμφορήσεις.

BOSCH-VISION-X (12)Φυσικά υπάρχει προοπτική για την αυτόνομη οδήγηση, η οποία θα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κίνηση σε κονβόι, που εξασφαλίζει μια μείωση της τάξης του 10% στην κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή οι αποστάσεις μεταξύ των συνδεδεμένων μεταξύ τους φορτηγών είναι μικρές, της τάξης των 10 με 15 μέτρων. Για να διευκολύνεται ο οδηγός θα υπάρχουν μεγάλες οθόνες με απεικόνιση των χαρτών του συστήματος πλοήγησης θα είναι τρισδιάστατη.

Εννοείται πως στο πλήρες πακέτο υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας και άνεσης του οδηγού, προκειμένου να αποφεύγονται κάθε είδους ατυχήματα και να αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας. Τέλος, θα υπάρχει και συνεχής online παρακολούθηση του φορτίου, ενώ για την κίνηση του φορτηγού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και υβριδικά συστήματα πρόωσης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για τα ηλεκτρικά πλάνα και φορτηγά της Daimler.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!