ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φήμες για εξαγορά της McLaren από την Apple!

mclaren_logo

Μία είδηση από τους Financial Times έρχεται να ταράξει τα νερά, αναφέροντας πως η Apple εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει τη McLaren.

Αντικειμενικά, αυτό δεν είναι κάτι που περίμεναν πολλοί. Εδώ και καιρό γίνεται ντόρος γύρω από την επιλογή της εταιρίας με σήμα το μήλο να παρουσιάσει τα δικά της οχήματα. Οι φήμες όμως τα θέλουν ηλεκτρικά, αυτόνομης οδήγησης και σίγουρα όχι υπεραυτοκίνητα με τεχνολογία που προέρχεται από την F1.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο πλήρους εξαγοράς της McLaren όσο και αυτό της στρατηγικής συνεργασίας. Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια κίνηση θα της έδινε πρόσβαση και στα τρία σκέλη της βρετανικής φίρμας, στην ομάδα της Formula 1, στη McLaren Automotive και στην McLaren Applied Technology. Το εκτιμώμενο κόστος της εταιρίας μπορεί να φτάσει τα 2 δις ευρώ, ποσό όμως που δεν αγχώνει τον τεχνολογικό κολοσσό.

Το τι θα γίνει, παραμένει άγνωστο. Σε περίπτωση όμως που προχωρήσει με κάποιο τρόπο αυτή η εξαγορά/ συνεργασία, τότε θα πρέπει πιθανά να περιμένουμε κάτι αρκετά μεγάλο από αυτή. Άλλωστε η Apple δεν θέλει απλά να πουλάει αυτοκίνητα, θέλει να μετασχηματίσει ολόκληρο το χώρο, όπως ακριβώς έκανε και με τα Smartphones.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!