NEA

To ηλεκτρικό Volkswagen ID έχει 600 χιλιόμετρα αυτονομία!

Volkswagen ID concept revealed new photo (1)

Η νέα ηλεκτροκίνητη εποχή για την VW διανοίγεται μέσω του concept car που βλέπετε του οποίου η έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2020…

Volkswagen ID concept revealed new photo (6)Ένα ακόμη EV (Electric Vehicle) πρωτότυπο; Όχι ακριβώς, διότι με το ID Concept η Volkswagen σηματοδοτεί την -εν μέρει- μεταστροφή της από τους πετρελαιοκινητήρες, προς την ηλεκτροκίνηση. Και για αυτό τα νούμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν, αφού με μία μόλις φόρτιση το ID μπορεί να διανύσει από 400 έως 600 χλμ. με έναν ηλεκτροκινητήρα των 175 ίππων να κινεί τους μπροστινούς τροχούς.

Volkswagen ID concept revealed new photo (5)Πάνω στο ID θα «χτιστεί» το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive) και το αμάξωμα θα έχει διαστάσεις ανάλογες με εκείνες ενός Golf. Το σημαντικό εδώ είναι πως πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με προχωρημένη σχεδίαση, τουλάχιστον για τα δεδομένα της VW που έχει συνηθίσει να κινείται σχεδιαστικά… εκ του ασφαλούς.

Volkswagen ID concept revealed new photo (2)Αξιοσημείωτο είναι πως το concept που παρουσιάστηκε στο Παρίσι διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που θα περάσει σε μοντέλα παραγωγής από το 2025, ενώ έως τότε η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο την πώληση συνολικά ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει λογικά να περιμένουμε πως θα υπάρξει μία πιο μαζική επίθεση στις μικρότερες κατηγορίες (όπως είναι του up! και του Polo) και φυσικά να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να μειωθεί και το κόστος κτήσης τους.

Volkswagen ID concept revealed new photo (4)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!