NEA

BMW X2, μικρή και κουπέ [vid]

Το γοητευτικό αποτέλεσμα και η λογικά θετική αντίδραση του κοινού από την γαλλική έκθεση προφανώς και έρχονται ως επιβεβαίωση για την παραγωγή της X2 το 2018…

2016-bmw-concept-x2-3Η BMW X2 μπορεί να φιγουράρει ως concept στον Παρίσι, αλλά η παραγωγή της έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για να τοποθετηθεί ανάμεσα στην μικρότερη Χ1 και στην μεγαλύτερη X3. Για την ακρίβεια η X2 ακολουθεί μία πιο κουπέ κατεύθυνση διευρύνοντας προς τα κάτω την σπορ σχεδιαστική φόρμα των Χ4 και Χ6. Εδώ, ως concept, έχει μήκος στα 4,439 μέτρα, πλάτος στα 1,821 και ύψος στα 1,598.

Βασικά, η X2 θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο του Range Rover Evoque και το βασικό στοιχείο της όλης προσέγγισης έχει να κάνει με την δημιουργία μιας σπορ αίσθησης, κάτι που εξασφαλίστηκε από το μοίρασμα των όγκων, τις έντονες γραμμές, τα μικρά παράθυρα, αλλά και οι καλά κρυμμένες πίσω πόρτες που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

Την βάση της X2 θα αποτελέσει το πλαίσιο UKL και λογικά θα πρέπει να περιμένουμε ανάλογες βασικές προσθιοκίνητες εκδόσεις όπως στην περίπτωση της X1. Πάντως, στην αρχή θα λανσαριστούν μόνο η X2 xDrive20i με τον δίλιτρο βενζίνης των 190 ίππων και τρεις εκδοχές του δίλιτρου ντίζελ (με 150, 190 και 230 άλογα). Και προς τα τέλη της δεκαετίας θα κάνει την εμφάνισή της και μία M-Performance εκδοχή του δίλιτρου turbo με ισχύ κοντά στα 300 άλογα.

Η έντονη και μυώδης μάσκα με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και τους τεράστιους αεραγωγούς προσθέτουν ένα έντονο σπορ προφίλ στην κατασκευή. Ενώ και το πίσω μέρος υπηρετεί πιστά την όλη λογική του σχεδίου, με πολύ όμορφα φωτιστικά σώματα, δυναμικές γραμμές και λεπτομέρειες (όπως ο διαχύτης διαφορετικού χρώματος, οι δύο εξατμίσεις που βγαίνουν μέσα από τον προφυλακτήρα αλλά και οι μαύροι τροχοί των 21 ιντσών) να δημιουργούν ένα σύνολο που συνδυάζει ιδανικά την σπορ αίσθηση με την πρακτικότητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!