NEA

Audi RS3, σεντάν με 400 άλογα [vid]

Αν μη τι άλλο η πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή… του μάλλον αδιάφορου σχεδιαστικά νέου A3 δεν είναι άλλη από την top που έχει το 0-100 σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα!

Audi-RS3_Sedan-2017-1600-09Το Audi RS3 Sedan μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από ένα μαγικό εργαστήριο της αυτοκίνησης, όπου όλα είναι δυνατά και αυτονόητα. Όπως για παράδειγμα ο 5-κύλινδρος των 2,5 λίτρων που εδώ φτάνει τα 400 άλογα, μία απόδοση που πριν από μία δεκαετία συναντούσες στην Ferrari Modena και λίγο παραπάνω στην Porsche 911 Turbo. Η μέγιστη ροπή των 480 Nm στο RS3 Sedan εμφανίζεται από τις 1.700 έως τις 5.850 σ.α.λ.) αναδεικνύοντάς το ισχυρότερο A3 που έχει το 0-100 σε 4,1 δλ. και τελική στα 250 χλμ./ώρα (δίχως τον ηλεκτρονικό κόφτη φτάνει τα 280 χλμ./ώρα).

Dynamic photoColour: Catalunya RedΣε σχέση με το απλό Α3 το μετατρόχιο εμπρός είναι αυξημένο κατά 20 χιλιοστά και το πίσω κατά 14 χιλιοστά, υπάρχει διαφορετικό set-up της ανάρτησης, το αμάξωμα είναι χαμηλότερο κατά 2,5 εκατοστά, ενώ ενισχυμένα είναι και τα φρένα με δίσκους μεγαλύτερης διαμέτρου (370 χιλιοστά εμπρός με 8πίστονες δαγκάνες, 310 χιλιοστά πίσω) και δυνατότητα επιλογής κεραμικών δίσκων για εμπρός. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό εμπρός φρενάρει τον εσωτερικό τροχό στις στροφές (torque vectoring), μεταφέροντας μεγαλύτερη ισχύ στον εξωτερικό έτσι ώστε να είναι πιο ακριβές και άμεσο στην σπορ οδήγηση.

CockpitΌπως είναι αναμενόμενο η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς ενώ η έκδοση εφοδιάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη με επτά ταχύτητες. Και σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει το σύστημα Drive Select, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει αρκετές παραμέτρους του αυτοκινήτου (κιβώτιο, μοτέρ, τιμόνι, θόρυβο από την εξάτμιση, ανάρτηση κ.λπ.) μέσα από τρεις επιλογές: Comfort, Auto και Dynamic.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!