NEA

Opel Ampera-e για την Ευρώπη

Αυτό είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τα σήματα της GM-Opel από το 1996 όταν και παρουσιάστηκε το EV1!

Opel-Ampera-e-2017-1000 (5)Τι είναι το Ampera-e; Η εκδοχή της Opel και του ηλεκτροκίνητου Chevrolet Bolt, το οποίο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει τιμή στην περιοχή των 30.000 δολαρίων, καθιστώντας το ιδιαίτερα προσιτό σε ένα πολύ πιο ευρύ κοινό. Ο κινητήρας αποδίδει 204 ίππους, ισχύς που εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις στο αυτοκίνητο, αντίστοιχες με αρκετά σπορ μοντέλα της μάρκας (ιδίως στις επιταχύνσεις από στάση, με το 0-100 χλμ. σε μόλις 7 δευτερόλεπτα, δείτε στο παρακάτω βίντεο τον παραλληλισμό με το OPC). Όπως ήδη γνωρίζουμε από το Βolt, το Ampera-e φορτίζει πλήρως τις μπαταρίες των 60 kWh σε 9 ώρες, ενώ για όσους είναι πιο βιαστικοί και δεν έχουν τόσο χρόνο στη διάθεσή τους κάθε ώρα φόρτισης εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 35 χιλιομέτρων.

Opel-Ampera-e-2017-1000 (11)Το Ampera-e αποτελεί την ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου, έχοντας πλέον τα σήματα και την μάσκα με τα σήματα και την σχεδιαστική αντίληψη της Opel. To μεγάλο του πλεονέκτημα, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις της Opel και τις προδιαγραφές που ανακοινώνει, είναι ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει αυτονομία 500 χιλιομέτρων! Μάλιστα, ακόμα και αν αυτές οι μετρήσεις γίνονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σε πραγματική καθημερινή οδήγηση, το ηλεκτροκίνητο όχημα της Opel μπορεί να φθάσει άνετα τα 380 χιλιόμετρα σε αυτονομία, τιμή που και αυτή είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Opel-Ampera-e-2017-1000 (10)Ενδιαφέροντα στοιχεία εξοπλισμού του Bolt EV, τα οποία θα διατηρηθούν και στην ευρωπαϊκή του έκδοση ως Opel Ampera-e, είναι η θέση ασύρματης φόρτισης κινητών, μια κάμερα οπισθοπορείας που προβάλλει εικόνα στον εσωτερικό καθρέφτη και ένα σύστημα Surround Vision που με συνολικά 4 κάμερες δίνει πανοραμική εικόνα του αυτοκινήτου και του γύρω χώρου. Το Opel Ampera-e θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης μέσα στην χρονιά, έχοντας ως στόχο, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της εταιρίας, να μην αποτελεί μία ακόμα επίδειξη τεχνολογίας ή ένα γκάτζετ, αλλά ένα αληθινά προσιτό ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να αποκτήσει ένα ευρύτερο κοινό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!