NEA

To Mitsubishi GT-PHEV «φωτογραφίζει» το επόμενο Outlander

Mitsubishi GT-PHEV Concept (1)

Αυτό είναι το τρίτο concept car μιας σειράς μέσα από την οποία θα προκύψει το επόμενο Outlander…

Η αρκετά φουτουριστική εμφάνιση του GT-PHEV συμπληρώνει την τριπλέτα των Concept XR PHEV II και eX Concept που είχαν παρουσιαστεί στο Τόκιο. Το σύστημα πρόωσης είναι και εδώ plug-in υβριδικό και συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων σε ρόλο γεννήτριας με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) που τροφοδοτούνται με ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 25 kWh. Η μέγιστη ηλεκτροκίνητη αυτονομία φτάνει τα 120 χλμ., ενώ η συνολική με τον επαυξητικό κινητήρα φτάνει τα 1.200 χλμ.

Το όλο σύστημα λειτουργεί ως ένα παράλληλο υβριδικό (όπως των Chevrolet Volt/Opel Ampera, BMW i3 REX) και η ύπαρξη ενός ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα προσφέρει δυνατότητα torque vectoring και τετρακίνησης. Εδώ να πούμε πως το eX Concept έχει ήδη πάρει το πράσινο φως για παραγωγή ως ο αντίπαλος του Nissan Juke, ενώ αν ισχύσει το ίδιο για το GT-PHEV θα τοποθετείται πάνω από το ASΧ και θα αποτελεί την high-end ναυαρχίδα της Mitsubishi.

 

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!