NEA

To σούπερ SCG 003S θα έχει 750 άλογα!

Scuderia-Cameron-Glickenhaus-SCG003S (11)

Με την ετικέτα του ταχύτερου αυτοκινήτου στις στροφές (fastest cornering car), το νέο supercar της SCG υπόσχεται να ρίξει πολλά δευτερόλεπτα στην πίστα και στους ανταγωνιστές του…

Scuderia-Cameron-Glickenhaus-SCG003S (3)Θυμάστε τον κ. Glickenhaus, έναν πάμπλουτο Αμερικανό τραπεζίτη που κατέχει την SCG (Scuderia Cameron Glickenhaus); Ε, η εταιρία του επιστρέφει με ένα νέο σπέσιαλ μοντέλο για τις πίστες που έχει την ονομασία SCG 003S (ούτε κωδικός από σκούπα δεν έχει τέτοιο όνομα) και που εστιάζει περισσότερο στην αεροδυναμική του αμαξώματος, ενώ η SCG υποστηρίζει πως το «πισταδόρικο» στήσιμο μπορεί να παράξει έως και 2g πλευρικών επιταχύνσεων.

Το πλαίσιο και το αμάξωμα είναι κάρμπον στο μεγαλύτερο μέρος του, η ανάρτηση ακολουθεί τα πρότυπα της Formula 1, ενώ ο τούρμπο V8 (πιθανότατα αυτός των 4,4 λίτρων της BMW) θα αποδίδει 750 άλογα. Το 0-100 θα βρίσκεται κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα και η τελική θα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Scuderia-Cameron-Glickenhaus-SCG003S (1)Η έκδοση με το χαρακτηριστικό S θα είναι αυτή που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους, ενώ θα υπάρχει και μία ακόμα πιο ακραία -και σαφώς πιο ακριβή- εκδοχή, με τα χαρακτηριστικά C (από το Competizione) για αποκλειστική χρήση μέσα σε πίστες. Το SCG 003S θα κάνει επίσημο ντεμπούτο τον ερχόμενο Μάρτιο, στο σαλόνι της Γενεύης (σ.σ. ήταν να παρουσιαστεί το 2015 αλλά αναβλήθηκε για το 2017), ενώ φήμες το θέλουν να κατασκευάζεται κυρίως στο εργοστάσιο Manifattura Automobili στο Τορίνο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!