NEA

Στο τελικό στάδιο το υβριδικό plug-in ΜΙΝΙ

MINI-PLUG-IN-HYBRID (1)

Παρά το καμουφλάζ μπορεί κανείς να διακρίνει πως το πρώτο plug-in υβριδικό Mini θα βασίζεται στο νέο Countryman…

MINI-PLUG-IN-HYBRID (3)Η MINI αναφέρει πως το μυστικό στο επερχόμενο plug-in υβριδικό μοντέλο της είναι το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας που ελέγχει με τον αποδοτικότερο τρόπο την σύζευξη με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (ο οποίος είναι τοποθετημένος μπροστά και τον ηλεκτροκινητήρα (μαζί με τις μπαταρίες βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα). Ενδιαφέρον παρουσιάζει η χαμηλότερη δυνατή τοποθέτηση των στοιχείων της ηλεκτρικής κίνησης (ηλεκτροκινητήρας, μπαταρίες) προκειμένου να μην επηρεαστεί το κέντρο βάρους.

MINI-PLUG-IN-HYBRID (2)Επίσης, το πρόγραμμα Save Battery κάνει χρήση μιας γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας, προκειμένου η ηλεκτρική ενέργεια να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια (αυτονομία, χρόνος φόρτισης κ.α. στοιχεία αναμένονται). Οι δύο κινητήρες λειτουργούν μαζί όταν χρειάζεται η μέγιστη δυνατή ισχύς (ή όταν το σύστημα ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης), ενώ η παρουσία ενός κινητήρα σε κάθε άξονα εξασφαλίζει βέβαια και την τετρακίνηση.

Η εκκίνηση του PHEV θα γίνεται στο πρόγραμμα AUTO eDRIVE, ενώ η μέγιστη ταχύτητα με καθαρά ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 80 χλμ./ώρα. Στο MAX eDRIVE ανεβαίνει μέχρι και τα 125 χλμ./ ώρα, ενώ το πότε θα ενεργοποιηθεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης εξαρτάται από τη ροή ενέργειας και από την πίεση που ασκεί ο οδηγός στο πεντάλ του γκαζιού. Περισσότερα, προσεχώς στο caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!