NEA

H Tesla περνά στην αντεπίθεση για το αυτόνομο Auto Pilot

To τελευταίο διάστημα το Auto Pilot της Tesla Motors έχει αποτελέσει αφορμή να περιορίσει -έως και να διακόψει- την διαφήμιση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει.

tesla-1Καταρχήν να υπενθυμίσουμε πως το νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla χρησιμοποιεί 8 κάμερες περιμετρικά του οχήματος, παρέχοντας ορατότητα 360 μοιρών, και σε απόσταση 250 μέτρων. Υπάρχουν επίσης 12 σένσορες υπερήχων για να συμπληρώσουν την κάλυψη των καμερών, χάρη στους οποίους μπορεί να αναγνωριστούν σκληρά όσο και μαλακά αντικείμενα σε απόσταση πάνω από 500 μέτρα. Το όλο σύστημα συμπληρώνει ένα ακόμα ραντάρ στο εμπρός μέρος.

Τώρα, μερικά μοντέλα με το Auto Pilot έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα -σ.σ. που ενδεχομένως να φταίει ο οδηγός που εμπιστεύτηκε «τυφλά» το αυτόνομο σύστημα- και παρά ταύτα ο Elon Musk περνά στην αντεπίθεση πως «…τα μοντέλα της Tesla όχι μόνο δεν θα σταματήσουν να υιοθετούν όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες, αλλά θα τις αυξήσουν και θα τις επεκτείνουν».

tesla-2Η δήλωσε αυτή συνοδεύτηκε από το παραπάνω βίντεο που δείχνει ένα αυτόνομο Model X με τον άνθρωπο στην θέση του οδηγού να βρίσκεται εκεί μόνο και μόνο για να είναι νόμιμη η κυκλοφορία του οχήματος. Το αυτόνομο όχημα εκτελεί μία διαδρομή ρουτίνας, περνά από αστικούς δρόμους, μπαίνει στον αυτοκινητόδρομο και φτάνει στο γραφείο δίχως ο οδηγός να έχει ακουμπήσει το τιμόνι. Όταν ο οδηγός βγαίνει από το αυτοκίνητο το όχημα αναζητά μία θέση πάρκινγκ σε μία αυτοματοποιημένη λειτουργία. Και εγώ αναρωτιέμαι: τι κακό έχει να οδηγείς το αυτοκίνητο σου; Αν αυτό είναι το μέλλον, τότε καλύτερα ας παίρνουμε το λεωφορείο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!