ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Smart Key Box από την Toyota

toyota_sbk

Δανείζετε συχνά το αυτοκίνητό σας σε τρίτους; Η Toyota σχεδιάζει ένα σύστημα που θα διευκολύνει και θα κάνει πιο ασφαλή την όλη διαδικασία.

toyota_sbk2Και το όνομα αυτού, Smart Key Box, ή SBK για ευκολία. Πρόκειται για ένα μικρό πομπό που μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα σε ένα επιβατικό όχημα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη προσαρμογή. Κατόπιν, είναι σε θέση να ελέγχει τις κλειδαριές αλλά και τον κινητήρα του αυτοκινήτου από απόσταση, μέσω μίας εφαρμογής smartphone. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μπορεί έτσι εύκολα να δίνει πρόσβαση σε τρίτους να χρησιμοποιούν το όχημά του, περνώντας τους το σχετικό κώδικα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Το SBK μπορεί να ανιχνεύσει το νέο χρήστη μέσω Bluetooth και έτσι να του δώσει πρόσβαση, ακόμα και αν αυτός δεν διαθέτει κλειδιά. Με αυτό τον τρόπο το να δανείσει κανείς το αυτοκίνητό του γίνεται πιο εύκολο και πιο ασφαλές, αφού ο ιδιοκτήτης έχει πιο άμεση εικόνα του ποιος το χρησιμοποιεί και πότε. Όσο για την Toyota, προτού το βγάλει σε παραγωγή, ετοιμάζεται να τρέξει ένα πιλοτικό πρόγραμμα στις αρχές του 2017, στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την εταιρία car sharing Getaround.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!