ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηλεκτρικό Toyota με εμβέλεια 300 χλμ.

toyota_ev

Στροφή προς την ηλεκτροκίνηση δείχνει να ετοιμάζει η Toyota, η οποία θέλει μέχρι το 2020 να έχει έτοιμο το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα.

Πρακτικά υπήρχε και το RAV4 EV, σε δύο μάλιστα γενιές, το οποίο όμως είχε αρκετούς περιορισμούς για να καταφέρει να πετύχει εμπορικά. Βλέποντας, ωστόσο, τη ροή των πραγμάτων, η Toyota δηλώνει έτοιμη να ασχοληθεί ξανά με τα ηλεκτρικά οχήματα. Αρχής γενομένης από τις αρχές του 2017 σκοπεύει να ξεκινήσει εντατικά την έρευνα, με στόχο να παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής πριν από τα τέλη της δεκαετίας.

Η νέα αυτή γενιά οχημάτων θα είναι σχεδιασμένη εξαρχής για να φέρει ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, με αυτονομία κατ’ ελάχιστο 300 χιλιόμετρα. Όπως φημολογείται, η πρώτη αγορά που θα τα υποδεχτεί θα είναι η Ιαπωνική, το 2020, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν λίγο αργότερα. Με αυτό τον τρόπο θα συμπληρώσει τη γκάμα της, που πέρα από τα συμβατικά μοντέλα περιλαμβάνει plug-in υβριδικά αλλά και το Mirai, ένα αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!