ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο σκάνδαλο ρύπων από την Audi;

AUDI-automatic-transmission

Όπως φαίνεται, οι αμερικάνικες αρχές εντόπισαν και δεύτερο παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων, σε αυτοκίνητα Audi με αυτόματο κιβώτιο.

Αυτό τουλάχιστον δημοσιοποίησε η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η οποία υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη αυτή έγινε πριν από μερικούς μήνες, από τον οργανισμό CARB (California Air Resources Board). Το νέο, φυσικά, έγινε viral, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από την Audi, ούτε από επίσημα αμερικάνικα χείλη.

Το εν λόγω λογισμικό φαίνεται να έχει τοποθετηθεί σε μοντέλα της Audi με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τόσο βενζινοκίνητα, όσο και πετρελαιοκίνητα. Αυτό είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται την περιστροφή του τιμονιού και αν αντιληφθεί ότι μένει σταθερό για κάποιο διάστημα, σημάδι ότι πιθανά το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κάποια εργαστηριακή δοκιμή, τότε επεμβαίνει στη χαρτογράφηση του κινητήρα και αλλάζει τα στοιχεία καύσης, μειώνοντας έτσι τους εκπεμπόμενους ρύπους. Εάν πάλι ανιχνεύσει περιστροφή του τιμονιού μεγαλύτερη από 15 μοίρες, τότε αυτομάτως επαναφέρει τη λειτουργία του κινητήρα στα κανονικά «πειραγμένα» επίπεδα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!