NEA

Το Unimog συμπληρώνει 70 χρόνια [vid]

Ένα από τα πιο σκληροτράχηλα οχήματα του κόσμου είναι το Unimog. Δείτε σε 7 λεπτά της ώρα τις 7 δεκαετίες της πορείας του στους δρόμους του πλανήτη…

MΤην περίοδο της αποναζιστικοποίησης που ξεκίνησε το 1946 η Γερμανία δεν ήταν και στις καλύτερες συνθήκες της και υπήρχε μεγάλη έλλειψη βασικών αγαθών. Κάπως έτσι ξεφύτρωσε η ιδέα ενός μηχανοκίνητου οχήματος που δεν θα κολλούσε πουθενά και σε κανένα αγρό. Ο σχεδιαστής και μηχανικός Heinrich Rößler δημιούργησε το πρωτότυπο βενζινοκίνητο Unimog με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, φρένα στους δύο άξονες και σασί που συνδύαζε σχεδίαση αυτοκινήτων και φορτηγών. Στα δεξιά της διπλανής φωτογραφίας ποζάρει ο Hans Zabel που εμπνεύστηκε την ονομασία Unimog (Universal-Motor-Gerät ή λαϊκά «μηχανή για όλες τις δουλειές»).

Unimog 70 years (2)Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και η παραγωγή ξεκίνησε με ντίζελ κινητήρες από την Erhard Automotive, παράρτημα της Erhard & Söhne. Το 1951 τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής ανέλαβε η Daimler αντικαθιστώντας το λογότυπο του Unimog με το τριάκτινο αστέρι και τοποθετώντας κλειστή καμπίνα. Στην πορεία το Unimog εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό όχημα που συνδύαζε τις δυνατότητες ενός τρακτέρ, φορτηγού, ρυμουλκού, πυροσβεστικού, μεταφορικού, εξερευνητικού κ.α. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το χρονικό της εξέλιξης του Unimog.

Unimog 70 years (4)
M15C284_008

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!