NEA

Νέος 1.5 TSI και έλεγχος με χειρονομίες για το νέο VW Golf

Ασφαλέστερο, εξυπνότερο και πιο διασυνδεμένο. Έτσι περιγράφει η VW το ανανεωμένο Golf που θα έχει νέο 1.5 TSI Evo κινητήρα και νέο infotainment με έλεγχο με χειρονομίες…

VW Golf 2017 (35)Οι ιθύνοντες της Volkswagen παρουσίασαν την ανανεωμένη εκδοχή του Golf μιλώντας για ένα εκτενές facelift και για το πρώτο hatchback που εισάγει στην κατηγορία του τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων με χειρονομίες (gesture control). Στην κορυφαία του έκδοση «Discover Pro» το νέο Golf συνδυάζεται με μία μεγάλη οθόνη αλά tablet οθόνη αφής 9,2’’ (από 6,5’’ του απερχόμενου μοντέλου), καθώς και με έναν φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων διάστασης 12,3’’ (Active Info Display με 5 θεματικές ενότητες), ενώ οι Γερμανοί τονίζουν την δυνατότητα ημί-αυτόνομης οδήγησης (Traffic Jam Assist) σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Εννοείται πως υπάρχει πλήρης υποστήριξη σε διασύνδεση smartphone καθώς και όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης.

VW Golf 2017 (14)Εξωτερικά το νέο Golf συνάδει με το μοτίβο ενός facelift αφού το βασικό καλούπι παραμένει το ίδιο με μικρής έκτασης αλλαγές στους προφυλακτήρες, την μάσκα και τους προβολείς. Οι εμπρός έχουν νέας σχεδίασης LED, όπως και οι πίσω, ενώ τα φλας έχουν προοδευτική λειτουργία (π.χ. όπως στο νέο Audi A4). Νέας σχεδίασης είναι οι ζάντες αλουμινίου, ενώ υπάρχουν νέες επιλογές στην παλέτα τόσο σε βαφή αμαξώματος όσο και σε συνδυασμούς διάκοσμου.

VW Golf 2017 (3)Όπως είχαμε γράψει το νέο Golf θα κάνει ντεμπούτο με το νέο 1.5 TSI Evo κινητήρα και αποτελεί εξέλιξη της σειράς κινητήρων EA211 (1.2 και 1.4 TSI που αντικαθιστά). Το νέο μοτέρ προσομοιώνει τον κύκλο Miller για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου (ουσιαστικά έχει μεγαλύτερο overlapping ή επικάλυψη στις βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής) και αποδίδει 150 ίππους. Το τετρακύλινδρο μηχανικό σύνολο συνδυάζει σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT) με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπή στα 110 γρ. CO2/χλμ.

VW Golf 2017 (32)Αργότερα θα ακολουθήσει και έκδοση BlueMotion με 130 ίππους και με τιμές 4,6 λίτρα και 104 γραμμάρια, αντίστοιχα. Πιο μετά θα δούμε την ηλεκτροϋβριδική GTE, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη e-Golf (πρεμιέρα στο L.A. εντός Νοεμβρίου με αυξημένη κατά 50% αυτονομία) και τις ισχυρότερες GTI εκδόσεις με την στάνταρ έκδοση να αποδίδει 230 άλογα και την Performance στα 245 (σταδιακά το DSG-6 θα αντικατασταθεί από το νέο DSG-7). Οι πωλήσεις του νέου VW Golf στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινούν από τον Δεκέμβριο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!