NEA

Η Audi θα κατασκευάσει 15 εκδόσεις RS μέχρι τα τέλη της δεκαετίας!

audi-rs6-avant-2013-1

Όπως είχαμε γράψει η γερμανική εταιρία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό σπορ παράρτημα. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως στα επόμενα 2-3 χρόνια θα δούμε τόσα πολλά RS!

audi-rs-1Προς το παρόν, η γκάμα περιλαμβάνει τα RS3, RS6, RS7, Q3 RS, και TT RS σε κουπέ και κάμπριο. Ωστόσο, ο διευθυντής του τμήματος εξέλιξης των RS εκδόσεων, ο Stephan Winkelmann, ο οποίος βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο από τον Φεβρουάριο όταν άφησε την θέση του στην Lamborghini, δήλωσε ότι έρχονται πολλά και καλά νέα για τους φίλους των σούπερ γρήγορων Audi. Στην… συνομοταξία περιλαμβάνεται και το R8, ενώ σύμφωνα με το νέο αφεντικό, το τμήμα RS θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα ξεχωριστό κομμάτι ειδικών κατασκευών μέσα στην εταιρία, όπως το Audi Exclusive, το Audi Sport κ.λπ.

audi-rs-2Πάντως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες αναφορές για το ποια θα είναι τα επόμενα μοντέλα που θα λάβουν το σήμα και την… περιποίηση RS, αν αι τα πρόσφατα Α4 και Α5 είναι προφανώς πρώτα στην σειρά για κάτι τέτοιο. Υπάρχουν επίσης φήμες για ένα Q5 RS αλλά και ένα RS1, ενώ ακούγονται σχέδια για ένα σκληροπυρηνικό R8 με πιο πισταδόρικο στήσιμο και μείωση του βάρους. H πορεία των RS ξεκίνησε από το -βασισμένο στο Audi 80- απίστευτο RS2 και μάλιστα στην εκδοχή του station wagon, το οποίο ήταν στην παραγωγή μεταξύ του 1994 και του 1995. Στην συνέχεια εμφανίστηκε το RS6, ενώ το σήμα φόρεσε και το TT με την πρώτη εκδοχή του ως RS το 2009.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!