ΔΙΑΦΟΡΑ

Φώτα δρόμων που ακούν τα ατυχήματα!

los-angeles-traffic-lights

Ένα βήμα παραπέρα στη διαχείριση της κυκλοφορίας έκανε η πόλη του Los Angeles, εφοδιάζοντας τα φώτα των δρόμων με ειδικά μικρόφωνα καταγραφής ατυχημάτων.

Τα μικρόφωνα αυτά, μπορούν να «ακούν» τους ήχους του δρόμου και είναι σε θέση να ξεχωρίζουν το θόρυβο μίας σύγκρουσης. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ειδοποιούν άμεσα τις σχετικές αρχές, αστυνομία και πρώτες βοήθειες, ελαχιστοποιώντας έτσι το χρόνο επέμβασης. Αυτό δεν πρόκειται φυσικά να μειώσει τον αριθμό των τροχαίων, σίγουρα όμως μπορεί να σώσει ζωές, σε περιπτώσεις που ακόμα και τα δευτερόλεπτα μετρούν.

Πίσω από το εν λόγω πρόγραμμα, με την ονομασία CityTouch, κρύβεται η Philips. Όσο για την ενσωμάτωση των μικροφώνων, αποτελεί απλά την τελευταία πινελιά, καθώς ήδη τα «έξυπνα» αυτά φώτα ελέγχονται μέσω cloud με ειδικό λογισμικό που ελέγχει την κίνηση, ενώ καταγράφουν την κατανάλωση ενέργειας και την ηχορύπανση στη συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμα, βέβαια, η ενσωμάτωση μικροφώνων γίνεται πιλοτικά, αφού με περισσότερους από 200.000 στύλους φωτισμού στην ευρύτερη περιoχή, το Los Angeles διαθέτει ένα από τα πιο σύνθετα δίκτυα στον πλανήτη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!