NEA

Καμπάνα στην BMW Αυστραλίας… για υπέρμετρο δανεισμό!

bmw australia

Στα 57 εκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το πρόστιμο για την BMW Αυστραλίας επειδή έδωσε έγκριση για δάνεια σε πελάτες που δεν είχαν την δυνατότητα να τα αποπληρώσουν…

Ένα θέμα που γνωρίζαμε πολύ καλά και στην χώρα μας ήταν ο ανεξέλεγκτος δανεισμός καταναλωτικών -και όχι μόνο- δανείων ανεξαιρέτως αν ο πελάτης έχει την οικονομική δυνατότητα να το εξοφλήσει. Στην Αυστραλία τα πράγματα δουλεύουν μάλλον διαφορετικά αφού μετά από ελέγχους η ρυθμιστική αρχή της χώρας για το εταιρικό δίκαιο προχώρησε σε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πιστωτικής καταναλωτικής εξυγίανσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα δάνεια αφορούν περίπου 15.000 πελάτες BMW, οι οποίοι δανείστηκαν χρήματα από την BMW Australia Finance Limited, και αφορούν το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού, γύρω στα 45 εκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για να διαγραφούν τα χρέη, ενώ μικρότερα ποσά θα δοθούν για αποζημιώσεις, μειώσεις επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια και ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης κάποιων από τους καταναλωτές που πήραν αυτά τα δάνεια. Αυτά, για να θυμόμαστε πριν από χρόνια τις ανεξέλεγκτες πωλήσεις μέσω δανεισμού και όσους θέλουν ζουν πάνω από τις δυνατότητες τους…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!