ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

9 νέοι κινητήρες Toyota μέχρι το 2021

toyota-motor

Την απόφαση της να ανανεώσει το 60% των κινητήρων και των κιβωτίων ταχυτήτων της μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία, δίνοντας έμφαση στα υβριδικά σύνολα.

Για την ακρίβεια, πρόκειται να παρουσιάσει 17 διαφορετικές εκδόσεις από 9 κινητήρες, 10 εκδόσεις από 6 νέα υβριδικά σύνολα και άλλες 10 εκδόσεις από 4 νέα συστήματα μετάδοσης κίνησης, ένα εκ των οποίων είναι και το 10αρι αυτόματο κιβώτιο που παρουσιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Με αυτά φιλοδοξεί να προσδώσει έναν πιο οικολογικό χαρακτήρα στα μοντέλα της, ταυτόχρονα όμως και πιο συναρπαστικό.

Τα προαναφερόμενα σύνολα θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μίας μεγάλης γκάμας μοντέλων, επιτρέποντας στην Toyota να περιορίσει τον αριθμό των κινητήρων που χρησιμοποιεί κατά 40%. Σε αυτή τη μείωση βοηθά και η νέα αρχιτεκτονική που έχει υιοθετήσει, Toyota New Global Architecture (TNGA), προσφέροντας έτσι σημαντικές οικονομίες κλίμακας στην εταιρία.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!