NEA

Η BMW 530e είναι η πρώτη υβριδική “πεντάρα”

2017-bmw-530e-2

Η BMW παρουσίασε ένα ακόμα μοντέλο στην σειρά των υβριδικών της iPerformance, αυτή την φορά την πρώτη υβριδική έκδοση στην πορεία της γνωστής «πεντάρας»…

2017-bmw-530e-255 (2)Στην γνωστή plug-in υβριδική διάταξη που χρησιμοποιεί η BMW και στην περίπτωση της 530e υπάρχει ένας δίλιτρος turbo των 180 ίππων με οκτάρι Steptronic που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και με την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς (υπάρχει και σε τετρακίνητη έκδοση). Κάτω από τα πίσω καθίσματα υπάρχει συστοιχία μπαταρίας χωρητικότητας 9,2 kWh και με την προσθήκη της ισχύος των 95 ίππων του ηλεκτροκινητήρα η συνολική ανέρχεται στα 255 άλογα με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 6,1 δλ. (μέση κατανάλωση στα 2 λίτρα/100 χλμ.).

2017-bmw-530e-255 (1)Η τοποθέτηση της μπαταρίας έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιωθεί η πρακτικότητα του πορτμπαγκάζ, ενώ ο χρόνος φόρτισης είναι λιγότερος από 7 ώρες σε οικιακό δίκτυο και περίπου 3 ώρες με ταχυφορτιστή. Σχετικά με την αυτονομία αυτή αρκεί για θεωρητικά 45-50 χιλιόμετρα, ενώ για καθαρή ηλεκτροκίνηση η ταχύτητα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 90 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής από τρία προγράμματα, τα Auto eDrive, Max eDrive και Battery Control. Στην πρώτη περίπτωση λειτουργούν μαζί βενζινοκινητήρας και ηλεκτροκινητήρας, όπως σε κάθε υβριδικό, χωρίς να επιτρέπεται η πτώση της τάσης της μπαταρίας κάτω από ένα όριο, ενώ επιτρέπεται καθαρή ηλεκτροκίνηση -για λίγα πάντως χιλιόμετρα- με ταχύτητες έως και περίπου 90 χλμ./ώρα.

2017-bmw-530e-25Η δεύτερη επιλογή, η Max eDrive είναι για αποκλειστική χρήση με την μπαταρία, ενώ η επιλογή Battery Control δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να καθορίσει ο ίδιος χειροκίνητα τα όρια του φορτίου της μπαταρίας μέσα στα οποία θα μπορεί το αυτοκίνητο να λειτουργεί αποκλειστικά ως ηλεκτρικό και πότε το ηλεκτρικό μοτέρ θα λειτουργεί ως γεννήτρια. Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2017 σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!