NEA

Τα πρώτα δείγματα του μεγάλου Audi Q8

audi-q8-lichte-1_3

Τον Γενάρη στο Ντιτρόιτ θα κάνει ντεμπούτο ως concept το μεγαλύτερο SUV στην γκάμα της Audi που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018…

Audi-Q8-Study-3Το Audi Q8 Concept με το πρόσθετο «Ε-tron» θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV (ωστόσο θα υπάρξει υβριδική, αλλά και συμβατικές εκδόσεις) που θα στοχεύει κυρίως στην αμερικανική και κινέζικη αγορά. Τα πρώτα σκίτσα δόθηκαν πρόσφατα από τον αρχισχεδιαστή της Audi March Lichte στο γερμανικό ειδησεογραφικό site «Welt» και δείχνουν για πρώτη φορά τις γραμμές και τις αναλογίες ενός μεγαλύτερου και από το Q7 crossover.

Το οποίο θα βρίσκεται ελαφρώς πιο πάνω από π.χ. τις BMW X6 και Mercedes-Benz GLE Coupe και θα απευθύνεται περισσότερο σε όσους έχουν το μπάτζετ π.χ. για μία Porsche Cayenne ή μία Bentley Bentayga. Οπότε το Q8 θα είναι ίσως το ακριβότερο Audi που θα υπάρξει, ενώ θα βασίζεται στο πλαίσιο ΜLB-EVO το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στο Q7 αλλά θα εφοδιάζει και το επόμενης γενιάς Α8.

Audi-Q8-Study-2Σχετικά με το εσωτερικό θα παραπέμπει σε εκείνο του Α8 με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης, ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment και φυσικά τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ο αρχισχεδιαστής της εταιρίας δεν έδωσε κάποιες πληροφορίες για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου (είναι άλλωστε νωρίς για κάτι τέτοιο) αν και οι φήμες κάνουν λόγο για χρήση αρκετών από τα ήδη γνωστά V6 και V8 σύνολα της εταιρίας, ενώ κανείς δεν αποκλείει και έκδοση RS Q8 με τον biturbo V8 και απόδοση που σίγουρα θα ξεπερνά τους 600 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!