NEA

Τι κάνει το κόκκινο κλειδί της Volvo;

volvo-red-key

Το έξυπνο κλειδί μπορεί να σας εξασφαλίσει την ησυχία σας αφού παραμετροποιεί πολλές από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου όταν το οδηγεί «τρίτο πρόσωπο»…

Μάλιστα, το έξυπνο κλειδί έχει χρώμα κόκκινο (όπως τα μαύρα καταγραφικά κουτιά στα αεροσκάφη;) ώστε να τονίζεται η ειδική λειτουργία του. Πέρα από τους περιορισμούς στην λειτουργία του ηχοσυστήματος (δεν επιτρέπεται η υψηλή ένταση) και στην ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το αυτοκίνητο (έως τα 120 χλμ./ώρα), προσαρμόζεται και το Adaptive Cruise Control το οποίο διατηρεί μία σταθερή και ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

Επιπρόσθετα, λειτουργούν υποχρεωτικά όλα τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου (π.χ. ένας νεαρός μπορεί να τα βρει ενοχλητικά και να τα απενεργοποιεί κάθε φορά που πάει μια βόλτα), μεταξύ των οποίων τα Blind Spot Information System, Lane Keeping Aid, Forward Collison Warning, Driver Alert Control, Distance Alert και Traffic Sign Recognition. Kαι όλα αυτά για να εξασφαλιστεί ότι το τρίτο πρόσωπο που θα έχει το αυτοκίνητό σας θα μπορεί να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον ασφάλειας χωρίς να διακινδυνεύει την πολύτιμη περιουσία σας.

Το «κόκκινο κλειδί» θα είναι διαθέσιμο στα νέα S90, XC 90 και V90 ενώ αργότερα θα μπει και στην υπόλοιπη γκάμα των μοντέλων της. Θα κοστίζει γύρω στα 130 ευρώ, αλλά αν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κάθε φορά που παραχωρείτε το αυτοκίνητο σας, το έξυπνο κλειδί της Volvo (σ.σ. την ιδέα του έξυπνου κλειδιού την είδαμε για πρώτη φορά από την Ford) ακούγεται ως μία καλή λύση…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!