ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Toyota εισάγει σύστημα αποφυγής επαφών σε πάρκινγκ [vid]

Το σύστημα εφαρμόζεται εδώ και 18 μήνες σε επιλεγμένα μοντέλα της εταιρίας στην ιαπωνική αγορά και είχε ως αποτέλεσμα μείωση των μικρό-τρακαρισμάτων σε ποσοστό έως 70%!

Toyota Drive start Control and Intelligent Clearance SonarΤο συγκεκριμένο σύστημα επινοήθηκε από την ανάγκη της μείωσης των μικρό-τρακαρισμάτων κυρίως σε χώρους πάρκινγκ από την κακή εκτίμηση και χρήση του πεντάλ του γκαζιού. Κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο στην η Ιαπωνία η οποία έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων οδηγών, ενώ εκεί υπολογίζεται ότι τα ατυχήματα αυτού του είδους ξεπερνούν τα 7.500 ανά έτος.

Έτσι, επινοήθηκε το ICS (Intelligent Clearance Sonar) που χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες περιμετρικά του αυτοκινήτου, ενώ συνεργάζεται με ένα σύστημα αυτόνομης πέδησης. Συγκεκριμένα, το ICS αρχικά μειώνει την ισχύ του κινητήρα και όταν αυτό δεν είναι αρκετό τότε φρενάρει το αυτοκίνητο ώστε να αποφευχθεί ή μειωθεί η σφοδρότητα μιας επαφής (κυρίως κατά την οπισθοπορεία). Ενδιαφέρον…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!