NEA

Η Caterham θέλει ένα νορμάλ αυτοκίνητο!

caterham-2

Δεν μπορεί, τα ιδιαίτερα τετράτροχα με το ρετρό στιλ της Caterham θα τα γνωρίζετε. Μία εταιρία που εδώ και 40 χρόνια διασκευάζει το ένα και μόνο της μοντέλο, το Seven!

caterham-new-1Μάλιστα, το Seven βασίζεται σε ένα σχέδιο της Lotus που πάει την υπόθεση ακόμη 20 χρόνια πιο πίσω. Οι καιροί όμως αλλάζουν και ακόμη μία εταιρία όπως η Caterham ίσως θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποκτήσει και ένα κανονικό σπορ αυτοκίνητο, όπως δήλωσε πρόσφατα το αφεντικό της εταιρίας Graham McDonald: «Το Seven θα είναι σχεδίαση 60 χρόνων την επόμενη χρονιά, και εμείς πρέπει να σκεφτούμε για το μέλλον μας. Είναι σημαντικό να βρούμε τον σωστό κινητήρα και την κατάλληλη συνεργασία ώστε να διατηρήσουμε το DNA της Caterham. Συζητάμε αυτή την εποχή με την Ford και με άλλες εταιρίες».

Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Caterham προσπάθησε να κατασκευάσει ένα “κανονικό” σπορ μοντέλο. Προηγήθηκε η συνεργασία της το 2011 με την Renault από την οποία βγήκε το πρωτότυπο C120 που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Όμως το project δεν προχώρησε περισσότερο από αυτό το στάδιο, και διαλύθηκε το 2014, με την Renault πάντως να επωφελείται μεταφέροντας αρκετά από όσα προέκυψαν από την συνεργασία στην επερχόμενη νέα Alpine Α120. Από την άλλη όμως η Caterham δύσκολα θα πορευθεί στα επόμενα χρόνια και σε μια αυτοκινητοβιομηχανία που μακροπρόθεσμα θα χαρακτηρίζεται από την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη τεχνολογία…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!