NEA

Στο στόχαστρο του Donald Trump και η Toyota!

Με ένα tweet ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως αν θέλει η Toyota να πουλά αυτοκίνητα στην χώρα του, θα πρέπει να τα παράγει και εκεί!

trump-ford-toyotaΜετά την περίπτωση με την Ford, o Trump φαίνεται να έχει στοχοποιήσει για τα καλά το Μεξικό όπου πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μονάδες παραγωγής. «Η Toyota Motor είπε πως θέλει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Baja, στο Μεξικό, για να κατασκευάζει Corolla για τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση! Φτιάξτε εργοστάσιο στις ΗΠΑ ή πληρώστε μεγαλύτερους δασμούς συνόρων» έγραψε ο Trump στο Tweeter.

trump-toyotaΜάλιστα, ο Trump κάνει λάθος σε αυτό που γράφει αφού στην Baja υπάρχει ήδη εργοστάσιο που παράγονται τα Tacoma, ενώ το νέο για τις Corolla είναι να κατασκευαστεί στο Guanajuato. Ο οποίος Trump φαίνεται να εντείνει το παιχνίδι των εντυπώσεων (και προεκλογικών δηλώσεων) αφού δεν αναφέρει τι είδους φόρος θα είναι αυτός ο μεγαλύτερος, ενώ η Toyota ήδη διατηρεί πάνω από δέκα εργοστάσια σε αμερικανικό έδαφος.

O Takahiro Hachigo της Honda είπε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις μονάδες στο Μεξικό, ενώ αναμένεται απάντηση από την Nissan (η οποία παράγει 800.000 αυτοκίνητα στο Μεξικό) και την Suzuki (αξιοσημείωτο είναι πως και οι παραπάνω κατασκευαστές έχουν αρκετά εργοστάσια στις ΗΠΑ). Από την πλευρά του κατασκευαστή ο Akio Toyota δήλωσε πως «…θα εξετάσουμε τις επιλογές μας για να δούμε τις προθέσεις του επερχόμενου Προέδρου. Η Toyota ανυπομονεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Trump με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για το καταναλωτικό κοινό και την αυτοκινητοβιομηχανία».

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!