NEA

Αναβάθμιση στα σημεία για την ελκυστική Jaguar F-Type

Jaguar-F-Type-2018-1280-08

Η F-Type είναι ένα από τα ομορφότερα σπορ αυτοκίνητα και μετά από τέσσερα χρόνια έφτασε η ώρα της ανανέωσης με ένα αναβαθμισμένο τρίλιτρο V6 κινητήρα στα 400 άλογα…

Jaguar-F-Type-2018-1024-17Με πολλές διακρίσεις και βραβεία για την σχεδίασή της η Jaguar F-Type είναι ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορική και ένα από τα πιο όμορφα σπορ μοντέλα που έχει να επιδείξει η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Στο εξής η F-Type θα συνεχίζει με ανανεωμένη σχεδίαση που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση LED φωτιστικών σωμάτων μπροστά, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέους προβολείς με προσαρμοζόμενη ένταση, νέες απαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη του μοτέρ και αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Jaguar-F-Type-2018-1024-26Ο διάκοσμος έχει να επιδείξει νέα ελαφρύτερα -έως 8 κιλά- καθίσματα με εκτενή χρήση μαγνησίου, ενώ η πιο λεπτή κατασκευή τους επιφέρει μερικά εκατοστά επιπλέον για πιο άνετους χώρους. Ανάλογα με την έκδοση στην νέα F-Type υπάρχει σύστημα καταγραφής «ReRun» όπου μία μικρή κάμερα στο παρμπρίζ καταγράφει στιγμιότυπα της διαδρομής και χάρη σε ένα software ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται με διάφορες πληροφορίες (επιτάχυνση, δύναμη φρεναρίσματος, πλευρικές επιταχύνσεις, γωνία του τιμονιού κ.α.). Από την touch-screen των 8 ιντσών ρυθμίζεται το νέο σύστημα infotainment «Touch Pro» που περιλαμβάνει τετραπύρηνο επεξεργαστή, SSD χωρητικότητας 60 GB, σύνδεση 4G, πλήρη διασύνδεση με smartphone και ηχοσύνολο της Meridian Audio με 12 ηχεία!

Jaguar-F-Type-2018-1024-11Μικρές αναβαθμίσεις υπάρχουν και στο σασί ενώ η είδηση αφορά στη νέα έκδοση «400 Sport Launch» που θα είναι διαθέσιμη σε ένα χρόνο και κάτω από τα καπό της θα έχει μία upd εκδοχή του τρίλιτρου κινητήρα (με υπερπλήρωση από μηχανικό υπερσυμπιεστή, κοινώς κομπρέσορα) που θα αποδίδει 20 επιπλέον άλογα (συνολικά 400). Η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση, με αυτόματο 8πάρι κιβώτιο Quickshift και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Παρόν θα είναι το σύστημα παραμετροποίησης του σασί «Configurable Dynamics», ενώ η πιο σφιχτή ανάρτηση θα συνδυάζεται με ενισχυμένα φρένα και 20άρες ζάντες.

Jaguar-F-Type-2018-1024-0eΕπίσης θα υπάρχει και μία νέα σειρά εξοπλισμού «R-Dynamic» σε δύο πιο cool εκδόσεις, στην μικρότερή με 340 ίππους και στην μεγαλύτερη με 380. Οπτικά θα υπάρχουν διαφορές στους προφυλακτήρες με ματ στα σπόιλερ, αεροτομή, πίσω διαχύτη κ.α., ενώ θα υπάρχει και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος. Την γκάμα συμπληρώνουν οι top V8 εκδόσεις SVR που είναι αποκλειστικά τετρακίνητες και αποδίδουν 575 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!