NEA

Ποιο είναι το χειρότερο κιβώτιο ταχυτήτων που υπήρξε ποτέ;

2018-gmc-terrain-shifter (1)

Πολλές φορές στην προσπάθεια τους να καινοτομήσουν οι ειδικοί και σχεδιαστές δοκιμάζουν νέες λύσεις και επιλογές…

2018-gmc-terrain-denaliΩστόσο, η απίστευτη έμπνευση που είχαν οι ειδικοί της General Motors στη νέα εκδοχή του Terrain είναι τόσο πρωτότυπη, όσο και απαράδεκτη από πλευράς χρηστικότητας. Ως SUV το επανασχεδιασμένο Terrain είναι μια χαρά κατασκευή, εκτός από ένα σημείο: τον τρόπο επιλογής της λειτουργίας του κιβωτίου ταχυτήτων που όπως φαίνεται στην φωτογραφία είναι μάλλον η πιο άβολη και αντί-εργονομική θέση για να μπουν οι διακόπτες.

Εδώ προσέξτε, ο φωστήρας που είχε την όλη ιδέα έχει τοποθετήσει τον διακόπτη της σχέσης οπισθοπορείας δίπλα στο «P» του πάρκινγκ (δηλ. του χειρόφρενου). Και έχει και συνέχεια αφού για να ανεβάσει ο οδηγός χειροκίνητα υπάρχουν τα (+) και (-), προσοχή, ανάμεσα στην επιλογή «L» για το «κοντό». Πραγματικά είναι να απορεί κανείς για τον άνθρωπο που όχι μόνο είχε την όλη ιδέα, αλλά και για αυτόν που έδωσε το πράσινο φως να περάσει μία τόσο μεγάλη σχεδιαστικά και πρακτικά αστοχία που είναι πλήρως άχρηστη, μη εργονομική και ίσως επικίνδυνη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!