NEA

Ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα με τα σήματα της Mercedes-AMG

mercedes-sls-amg-electric-drive

Από την έκθεση του Ντιτρόιτ έρχονται τα νέα όπου οι ιθύνοντες της Mercedes-AMG και στα πλαίσια του εορτασμού των 50 ετών επιβεβαίωσαν πως θα υπάρξουν σπορ EV μοντέλα…

Στην Mercedes-AMG προτεραιότητα δεν αποτελεί μόνο το hypercar hypercar με την κωδική ονομασία Project 1, αλλά και η μελλοντική παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων με επιδόσεις αντάξιες του σήματος της AMG. Μάλιστα, τα σπορ EV θα πωλούνται κάτω από το νέο σήμα της εταιρίας «EQ» (σε αυτή την μπράντα θα εντάσσονται όλα τα ηλεκτροϋβριδικά, κάτι σαν την i της BMW) επενδύοντας περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη των EV AMG εκδόσεων.

«Δε νομίζω ότι η AMG και η EQ θα είναι δύο αντίθετα άκρα, μπορούμε να βρούμε τον τρόπο να μπει η ηλεκτροκίνηση στην AMG, και πιστεύω ότι θα υπάρξει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση ενός μοντέλου EQ με τα σπορ χαρακτηριστικά της AMG» δήλωσε σε αμερικανικό περιοδικό ο Ola Källenius, ο διευθυντής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Mercedes. Πάντως, οι εν λόγω AMG EV εκδόσεις ή το λανσάρισμα νέων μοντέλων θα ξεκινήσει προς τα τέλη της δεκαετίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!