ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δεν το χάνει με τίποτα η Peugeot!

AUTO - DAKAR 2017 - PART 2

10η ειδική διαδρομή – Μετά από μία περίπλοκη μέρα τα PEUGEOT 3008 DKR διατηρούν τις τρείς πρώτες θέσεις στην γενική κατάταξη. Στην χτεσινή ειδική η γαλλική ομάδα σημείωσε το τέταρτο hat-trick από την αρχή του φετινού Ντακάρ. Οι Peterhansel/Cottret έκαναν την 3η τους νίκη σε ε.δ. και πλέον κρατούν τα ηνία του αγώνα, παρά το ατύχημα με τον αναβάτη Simon Marcic.

Για όλα τα πληρώματα η 10η ειδική αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη στην πλοήγηση με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος αναζητώντας τα σημεία ελέγχου. Στο μεταξύ οι Peterhansel/Cottret είχαν ένα ατύχημα με μία μοτοσικλέτα που κινούταν με αντίθετη φορά σε ένα ανηφορικό σημείο. Οι περσινοί πρωταθλητές σταμάτησαν για να βοηθήσουν τον αγωνιζόμενο και επηρεασμένοι από το γεγονός αυτό, παρέμειναν μαζί του για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, μέχρι να φτάσει το νοσοκομειακό ελικόπτερο. Τελικά, ο αναβάτης, ο Simon Marcic, αποχώρησε με κάταγμα στην κνήμη.

Παρά το ατύχημα οι Peterhansel/Cottret κέρδισαν την ειδική σημειώνοντας παράλληλα τον 3ο ταχύτερο τους χρόνο για φέτος, ενώ στην γενική κατάταξη έχουν διαφορά 5 λεπτών και 50 δευτερολέπτων απο τους Loeb/Elena. Οι τελευταίοι έχασαν πολύ χρόνο λόγω της δύσκολης πλοήγησης. Χάθηκαν αρκετές φορές και σε ορισμένα waypoints, αλλά ανέκτησαν έδαφος προς το τέλος της ειδικής για να σημειώσουν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της χτεσινής ημέρας. Οι Despres/Castera συμπλήρωσαν την εξαιρετική εικόνα της Team Peugeot Total κάνοντας ένα ακόμη «1-2-3»!

Τύπος εδάφους: trial, υδάτινα περάσματα, απαιτητικές διαδρομές, περίπλοκη πλοήγηση.
Συνθήκες: Θερμοκρασίες από 23°C έως 43°C.
Μέση ταχύτητα: 108 χλμ./ώρα.
Μέγιστη ταχύτητα: 186 χλμ./ώρα.

Η κατάταξη στην 10η ειδική διαδρομή

1. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR, 4 h 47 min 00s
2. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, + 7 min 28s
3. DESPRES Cyril (FRA) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, + 10 min 01s
4. AL RAHJI Yazeed (SAU) / GOTTSCHALK Timo (GER), Mini, + 19 min 03s
5. TERRANOVA Orlando (ARG) / SCHULZ Andreas, Mini, + 20 min 12s

Η γενική κατάταξη μετά την 10η ειδική διαδρομή
1. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR , 24h 58 min 43s
2. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, + 5 min 50s
3. DESPRES Cyril (FRA) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, + 25 min 40s
4. ROMA Nani (ESP) / HARO Bravo (ESP), Toyota Hilux, + 1 h 00 min 55s
5. DE VILLIERS Giniel (ZAF) / VON ZITZEWITZ Dirk (ZAF), Toyota Hilux, + 1 h 42 min 54s

Stéphane Peterhansel (PEUGEOT 3008DKR #300): «Ήταν μία ζόρικη μέρα. Η πλοήγηση ήταν περίπλοκη και άπαντες χάθηκαν σε πολλά σημεία, ειδικά στην περιοχή της ξεροποταμιάς. Σε κάποιο σημείο είχαμε χαθεί και συγκρουστήκαμε με έναν μοτοσικλετιστή που ερχόταν ανάποδα. Εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα από έναν θάμνο και αμέσως φρενάρισα όσο πιο δυνατά μπορούσα. Αυτός έχασε την ισορροπία του και πέφτοντας βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητό μας. Βγήκαμε αμέσως για να τον βοηθήσουμε για να δούμε πως μάλλον είχε σπάσει το πόδι του. Μείναμε μαζί του μέχρι να φτάσει το ελικόπτερο. Όταν και πάλι ξεκινήσαμε, είχαμε πρόβλημα στο να συγκεντρωθούμε. Ευτυχώς δεν χάσαμε τον δρόμο μας, όπως πολλοί άλλοι, και τελειώσαμε την ειδική με καλό χρόνο, ενώ αυτός που χάσαμε με τον μοτοσικλετιστή προσμετρήθηκε και σημειώσαμε τον ταχύτερο. Επιστρέψαμε πάλι στην κορυφή της γενικής και έχουμε δύο μέρες μπροστά μας για το τέλος του αγώνα».

bastien Loeb (PEUGEOT 3008DKR #309): «Χαθήκαμε τρεις ή τέσσερις φορές. Πέσαμε σε μία μικρή κοιλάδα και μετά αντιληφθήκαμε πως δεν είμασταν στην σωστή διαδρομή. Χάσαμε χρόνο σε διάφορα σημεία. Ήταν δύσκολη η πλοήγηση και δίχως πολύ ενδιαφέρον. Ορισμένα σημεία ελέγχου μας ανάγκασαν να οδηγήσουμε σε εδάφη που δεν ήταν εύκολα για αυτό τον τύπο του αυτοκινήτου. Σε μερικά σημεία ήταν αδύνατο. Τα πήγαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο σκέλος της ειδικής. Παραμένουμε στην μάχη και ακόμη όλα μπορούν να συμβούν. Αν ο Stéphane δεν έχει κάποια ατυχία στις επόμενες μέρες, δεν θα είναι εύκολο να τον προσπεράσουμε».

Cyril Despres (PEUGEOT 3008DKR #307): «Η ακύρωση της ειδικής την Τετάρτη μας χάλασε λίγο τον καλό ρυθμό που είχαμε στις τελευταίες ειδικές. Ακόμη και έτσι, πιέσαμε τους εαυτούς μας στην αρχή για να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην 3η θέση της ειδικής. Είχαμε ένα προαίσθημα πως θα ήταν μια δύσκολη μέρα για να αναγνωρίσουμε τα σωστά σημεία και να περάσουμε μέσα από τους ξεροπόταμους δίχως να χαθούμε. Ο David έκανε μίας πρώτης τάξεως δουλειά, από την αρχή της ειδικής. Μετά δεν πίεσα όσο οι team-mates μου και πήγαμε κρατημένα για να τους αφήσουμε χώρο».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!