NEA

Νέο MINI Countryman JCW με 231 ίππους

2018-MINI-Countryman-JCW-16
Στη νέα γενιά Countryman εντάσσεται και η κορυφαία έκδοση John Cooper Works που κινείται από τον αναβαθμισμένο turbo δίλιτρο κινητήρα με 231 άλογα με 0-100 σε 6,5 δευτερόλεπτα…

2018-MINI-Countryman-JCW-2Αυτή είναι η 2η γενιά Countryman JCW και αφορά στο μεγαλύτερο σε όγκο και ταχύτερο μοντέλο της βρετανικής μάρκας. Με στάνταρ τετρακίνηση ALL4, η μετάδοση περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου Steptronic με 8 σχέσεις. Η ισχύς του δίλιτρου μοτέρ είναι στα 231 άλογα και η ροπή στα 350 Nm, με την κατανάλωση στα 7,4 λτ./100 χλμ. και την εκπομπή CO2 στα 169 γρ./χλμ.

Το Countryman JCW μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα (0,8 δλ. ταχύτερο από το προηγούμενο), ενώ φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 234 χλμ./ώρα. Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα να πούμε πως η μέγιστη πίεση του turbo έχει αυξηθεί στα 2,2 bar, η ανάρτηση έχει γίνει πιο σπορτίφ, ενώ υπάρχουν και αναβαθμισμένα φρένα με εμπρός τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo.

2018-MINI-Countryman-JCW-3Οπτικά οι αλλαγές αφορούν στις νέες ζάντες 18 και 19 ιντσών (έξτρα), στους πιο επιθετικούς σχεδιαστικά προφυλακτήρες, στο πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, στα σπορ καθίσματα και τιμόνι, καθώς και στην τυπική για κάθε MINI δυνατότητα εξατομίκευσης του αυτοκινήτου ανάλογα με τα γούστα του αγοραστή. Το νέο Countryman JCW θα κάνει ντεμπούτο τον Απρίλιο στην έκθεση της Σαγκάης, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!