NEA

Νέος 1.500άρης με 111 ίππους για το Toyota Yaris

New 1.5 l petrol engine for the Yaris (2)

Το ανανεωμένο Yaris παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία και μέσα στην χρονιά θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη με νέο μοτέρ που θα αντικαταστήσει τον μικρότερο του 1,33 λίτρου…

New 1.5 l petrol engine for the Yaris (1)Μαζί με την αισθητική ανανέωση το «νέο» Yaris θα φτάσει με ένα ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα στα 1.500 κ.εκ. που θα αντικαταστήσει τον γνωστό μας των 1,33 λίτρων και θα αποδίδει 111 ίππους (+12) με την ροπή να φτάνει στα 138 Nm (+13). Το νέο μοτέρ θα έχει ειδική θερμοδυναμική διαχείριση (οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για απόδοση στο 38,5%) με εναλλαγή από κύκλο Otto σε Atkinson (μεγαλύτερη επικάλυψη στο άνοιγμα των βαλβίδων) για βέλτιστη απόδοση και κατανάλωση με μειωμένους ρύπους (έως -12%).

Μάλιστα για πρώτη φορά η Toyota ενσωματώνει στον κινητήρα αυτό μια υδρόψυκτη πολλαπλή εξαγωγής η οποία στόχο έχει να περιορίσει την θερμοκρασία της εξάτμισης, κάτι που οδηγεί στις μικρότερες απαιτήσεις του κινητήρα για πλούσιο μίγμα. Επίσης ο νέος κινητήρας έχει και αυτός την τεχνολογία μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων εισαγωγής VVT-iE (Variable Valve Timing intelligent system Electric Motor), o οποίος χρησιμοποιεί βαλβίδα που ελέγχεται ηλεκτρονικά. Αξιοσημείωτη είναι η υψηλή σχέση συμπίεσης που φτάνει το 13,5, ενώ υπάρχει EGR επανακυκλοφορία καυσαερίων.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το Yaris 1,5 θα φθάνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 11,0 δευτερόλεπτα (0,8 δευτερόλεπτα ταχύτερο από το 1,3). Το νέο μοτέρ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Πολωνίας και αποτελεί επένδυση 161 εκατομμυρίων δολαρίων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!