ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Teaser από το Alpine A120

alpine-a120

Θέλοντας να τονίσει την «αξιοσημείωτη αεροδυναμική» του επερχόμενου Α120, η Alpine έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο Teaser από υπολογιστή, που απεικονίζει το πάτωμα του αυτοκινήτου.

Στην εικόνα αυτή φαίνεται ξεκάθαρα η προσέγγιση της εταιρίας, που ακολουθεί τη λογική των supercars, με επίπεδο δάπεδο και έναν ευμεγέθη αεροδυναμικό διαχύτη, ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα. Οι μηχανικοί της εταιρίας υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο έχουν εξασφαλίσει όλη την απαιτούμενη αρνητική άντωση και έτσι δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί κάποια αεροτομή ή άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα. Αυτό είναι πλεονέκτημα και για τους σχεδιαστές, που έχουν έτσι περισσότερες εναλλακτικές για να δώσουν στο αυτοκίνητο ένα σχήμα μοναδικό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την ισχύ θα παρέχει ένας κινητήρας 1,8 λίτρων με τούρμπο, ο οποίος θα βασίζεται στον 1.600άρη του Renault Clio RS. Με τη βοήθεια turbo η ισχύς θα ξεπερνά τους 250 ίππους, φτάνοντας πιθανά τους 300. Όσο για την επιτάχυνση, το Α120 θα ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δλ. Για περισσότερες πληροφορίες λίγη υπομονή, καθώς η Alpine έχει ήδη κλείσει το χώρο της στο σαλόνι της Γενεύης, κοντά στη Renault και λογικά εκεί θα κάνει τα αποκαλυπτήρια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!