NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η απόλυτη Aston Martin AM-RB001!

am-rb001-3

Σχεδιασμένη να αποτελέσει ένα νέο είδος υπεραυτοκινήτου, με επιδόσεις που πλησιάζουν αυτές των μονοθεσίων της Formula 1, η AM-RB001 είναι πλέον κατά 95% έτοιμη!

am-rb001Αυτό τουλάχιστον δηλώνει η βρετανική φίρμα, που παρουσίασε για πρώτη φορά σε κοινό, στο International Automobile Festival στο Παρίσι, ένα πρωτότυπο πολύ κοντά στο τελικό μοντέλο παραγωγής. Το πνευματικό τέκνο των Aston Martin και Red Bull θα ξεκινήσει να διατίθεται στα τέλη του 2018, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί στα 150 κομμάτια, όλα ήδη πουλημένα στην αστρονομική τιμή των 2,8 εκ. ευρώ!

am-rb001-2Αν τώρα αυτά σας φαίνονται πολλά, αναλογιστείτε ότι μιλάμε για ένα όχημα μία κατηγορία πάνω από τις LaFerrari, Porsche 918 και McLaren P1, που όμοιό του δεν υπάρχει. Ενδεικτικά, ο λόγος ισχύος / βάρος του θα είναι 1:1, με 1.000 ίππους να αντιστοιχούν σε 1.000 κιλά! Αυτό μεταφράζεται σε τελική που ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα και επιδόσεις που μόνο αγωνιστικά μονοθέσια οχήματα μπορούν να προσφέρουν. Θέλετε και άλλο; Οι σχεδιαστές του αναφέρουν ότι οι πλευρικές επιταχύνσεις που μπορεί να πετύχει η AM-RB001 αγγίζουν τα εξωπραγματικά 4,5 g!

Αναφορικά με τον κινητήρα, το πιο πιθανό είναι να φέρει ένα V12 σύνολο, 6.0 ή 7.0 λίτρων, με σύστημα ανάκτησης ενέργειας αντίστοιχο με αυτό των μονοθεσίων της Formula 1. Όσο για το κιβώτιο, προέρχεται από την Xtrac και είναι αγωνιστικών προδιαγραφών, μονού συμπλέκτη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!