ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Skoda Octavia RS, με 245PS

2017-skoda-octavia-rs-245

Φέροντας τον τίτλο του ισχυρότερου Octavia που παρουσιάστηκε ποτέ, με 15 επιπλέον ίππους από το «απλό» RS, η κορυφαία έκδοση του μοντέλου βρίσκεται προ των πυλών.

2017-skoda-octavia-rs-245 (2)Για την ακρίβεια, η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο Octavia RS των 245 ίππων το Μάρτιο, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, τόσο ως sedan, όσο και με station wagon αμάξωμα. Το συγκεκριμένο κρύβει κάτω από το καπό τον δίλιτρο TSI κινητήρα του Golf GTi Performance, με την αντίστοιχη ιπποδύναμη. Η μέγιστη ροπή είναι επίσης κατά 20 Νm υψηλότερη, φθάνοντας πλέον στα 370 Nm. Όσο για το κιβώτιο ταχυτήτων, η εταιρία προσφέρει δύο επιλογές, ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και ένα καινούριο, ημιαυτόματο, διπλού συμπλέκτη.

Mε τον συγκεκριμένο κινητήρα το Octavia RS 245 θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα (6,7 για το το station wagon) ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Μία ακόμα σημαντική αναβάθμιση, σε σχέση με το RS των 230 ίππων, είναι η ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού ελεγχόμενου διαφορικού VAQ, το οποίο θα προσφέρεται στο βασικό εξοπλισμό. Οπτικά, θα διαφοροποιείται από το απλό RS χάρη στους τροχούς των 19 ιντσών, στα διάφορα λογότυπα και μικρολεπτομέρειες, καθώς και στο κατά 14 χιλιοστά πιο χαμηλό πάτωμα. Μία ακόμα διαφορά έχει να κάνει με το πίσω μετατρόχιο, που είναι αυξημένο κατά 38 χιλιοστά. Οι πωλήσεις του νέου Octavia RS 245 αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στην άνοιξη, σε όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!