NEA

To Speedback GT έχει ρετρό στιλ και μοτέρ από Jaguar!

david-brown-speedback-gt-union-jack

Το κόστος του αυτοκινήτου ακούγεται αστρονομικό αφού η αγγλική εταιρία ζητά 577.000 ευρώ (χωρίς φόρους) για όποιον επιθυμεί να αγοράσει μία τόσο σπάνια, όσο και ειδική κατασκευή…

david-brown-speedback-gt-union-jack  (4)Η David Brown Automotive είναι μία μικρή εταιρία που σκοπεύει να παρουσιάσει στο φετινό σαλόνι της Γενεύης το Speedback GT. Και σε σχέση με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου δύο χρόνια, υπάρχουν περισσότερες από 237 αλλαγές με σημαντικότερη την προσθήκη του πεντάλιτρου κινητήρα της Jaguar των 510 ίππων με 625 Νm ροπής (με μηχανικό υπερσυμπιεστή στην XKR το συγκεκριμένο μοτέρ δίνει ένα 0-100 σε 4,6 δλ.).

david-brown-speedback-gt-union-jack  (3)Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο δανείζεται το σασί και τα μηχανικά μέρη της Jaguar XKR. Πάνω σ’ αυτά η συγκεκριμένη εταιρία χρειάζεται 8.000 εργατοώρες για να φτιάξει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αμάξωμα με μνήμες και αναφορές στο παρελθόν. Για αυτό το αμάξωμα η εταιρία κρατά μόνο το πλαίσιο από το παρμπρίζ της ΧΚR και όλα τα υπόλοιπα είναι φτιαγμένα στο χέρι, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο ως υλικό το αλουμίνιο. Η εργασία της ολοκλήρωσης του μοντέλου απαιτεί περίπου οκτώ εβδομάδες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!