NEASMS

Opel – PSA: Ο Carlos Tavarus ζήτησε να δει την Merkel!

Όπως φαίνεται το θέμα της αποχώρησης της Opel από την GM και της πώλησης της στον όμιλο PSA είναι πιο σοβαρό και όπως είναι φυσικό λαμβάνει πολιτικό-οικονομικές διαστάσεις…

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, η διαδικασία πώλησης της Opel από τη General Motors στην PSA (Peugeot Citroen) δείχνει πως προχωρά και μάλιστα γρήγορα, καθώς o επικεφαλής του γαλλικού ομίλου Carlos Tavarez ζήτησε μια συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Merkel (δεν υπάρχει αναφορά για τον Wolfgang Schäuble). Αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο μιας και η αυτοκινητοβιομηχανία είναι από τους βασικούς άξονες της γερμανικής οικονομίας και η Opel από τους μεγαλύτερους εργοδότες.

Ταυτόχρονα ο Tavarez ζήτησε και συνάντηση με τα αρμόδια συνδικάτα, που σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν πως οι τυχόν συνομιλίες είναι ξεκάθαρη παραβίαση της αρχής της συναίνεσής τους στην όποια απόφαση. Παράλληλα τονίζουν πως λόγω της υπάρχουσας συνεργασίας της Opel με την PSA θα εξετάσουν την όποια συμφωνία χωρίς προκαταλήψεις. Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την πλευρά του γαλλικού κράτους, στο οποίο ανήκει το 14% της PSA, ενώ ίδιο ποσοστό βρίσκεται στα χέρια τόσο της οικογένειας Peugeot όσο και στον κινέζικο όμιλο Dongfeng.

Πάντως, από την μεριά της η Opel εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Από το 2012, η General Motors και ο Όμιλος PSA έχουν σε εφαρμογή μια συμμαχία που μέχρι σήμερα καλύπτει, τρία έργα στην Ευρώπη και η οποία έχει δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες για τις δύο ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, η General Motors και ο Όμιλος PSA εξετάζουν τακτικά πρόσθετες δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας αυτής. Ο Όμιλος PSA και η General Motors επιβεβαιώνουν την διερεύνηση πολλών στρατηγικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξαγοράς της Opel Vauxhall από την PSA. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!