NEA

Τέλος η υπογραφή Pininfarina από την Ferrari

Η εμφάνιση της 812 Superfast σηματοδότησε και επισήμως το τέλος της F12berlinetta και παράλληλα το τέλος (προς το παρόν) μίας μεγάλης εποχής για την ιταλική φίρμα…

Τυπικά ολοκληρώθηκε η παράλληλη πορεία της Ferrari με τον οίκο Pininfarina, ο οποίος ιδρύθηκε το 1930 στο Τορίνο και το 1951 ξεκίνησε να σχεδιάζει για την μάρκα με το όρθιο αλογάκι. Την δεκαετία του 1950-60 η Ferrari είχε συνεργασία με διάφορους καροσερίστες, αλλά ο Pininfarina ήταν υπεύθυνος για κάθε Ferrari (με εξαίρεση την 308 GT4 του Bertone).

Πριν από έξι χρόνια αργότερα η Ferrari εγκαινίασε το Centro Stile Ferrari, το δικό της κέντρο σχεδιασμού σε συνεργασία με τον Pininfarina. Ωστόσο, η LaFerrari ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που ο Pininfarina δεν είχε καμία εμπλοκή, όπως είχε δηλώσει το 2013 ο ίδιος ο Luca di Montezemolo στο Automotive News.

Από εκεί και πέρα η εμπλοκή του Pininfarina μειωνόταν συνεχώς και μέχρι να εμφανιστεί η 812 Superfast είχε απομείνει μόνο η F12berlinetta, αν και στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε ξανά τον ιστορικό οίκο να συνεργάζεται ξανά με τους Ιταλούς. Βλέπετε το αίμα νερό δε γίνεται, ακόμη και αν ο Pininfarina έχει πλέον περάσει σε ινδικά χέρια (στον όμιλο Mahindra)…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!