NEA

H Bugatti Chiron έχει το «0-400» σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά η πανίσχυρη Chiron θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 400 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα!

Λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή της εξωτικής Bugatti Chiron σε συνομιλία που είχε το αφεντικό της εταιρίας Wolfgang Durheimer με Βρετανό δημοσιογράφο, αποκάλυψε ότι η Chiron θα μπορεί να κάνει το 0-400-0 σε λιγότερο από 1 λεπτό! Μπορεί να ακούγεται απίστευτο για ένα τετράτροχο, αλλά για το hypercar των 1.500 ίππων όλα είναι πιθανά, αφού έχει το 0-100 κάτω από τα 2,5 δλ., το 0-200 σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα και το 0-300 στα 13,6 δλ.

Βέβαια, η επιτάχυνση από τα 300 στα 400 είναι πολλές φορές πιο δύσκολη, ενώ την επιβεβαίωση για τα νούμερα αυτά θα αργήσουμε να την μάθουμε αφού η γαλλική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει τις δοκιμές για τις επιδόσεις της Chiron το 2018 στην πίστα Ehra-Lessien.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον τερματισμό του περσινού Le Mans η Chiron μπήκε στην πίστα και κατάφερε να σημειώσει 380 χλμ./ώρα (υψηλότερη ταχύτητα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που είχαν μόλις τερματίσει τον φημισμένο αγώνα). Επίσης, υπάρχει ένας περιοριστής που δεν επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ξεπερνά τα 420 χλμ./ώρα, αλλά οι φήμες λένε πως δίχως τον κόφτη η τελική μπορεί να φτάσει στα 460 χλμ./ώρα!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!