ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχωρεί ο Carlos Ghosn από τη Nissan

Μετά από αρκετά χρόνια στο τιμόνι της Ιαπωνικής εταιρίας, αποφάσισε να αφήσει τη συγκεκριμένη καρέκλα για να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Mitsubishi.

Το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους πλέον επιτυχημένους manager της ιστορίας, δεν χωράει καμία αμφιβολία. Είναι ο άνθρωπος που πήρε από το χέρι τη Nissan το 1999 -στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- και με μεθοδικό τρόπο την απογείωσε. Ο ίδιος πάλι ανέλαβε επί κεφαλής του ομίλου Renault-Nissan, καταφέροντας να τον κάνει τον τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, από άποψης πωλήσεων, μετά τις VW και Toyota.

Πλέον ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Όχι για να αποστρατευτεί αλλά για να αναλάβει τη θέση του προέδρου της Mitsubishi, την οποία πρόσφατα εξαγόρασε σε ποσοστό 34% ο όμιλος Renault-Nissan. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, “Έρχεται μια στιγμή που πρέπει να είσαι ρεαλιστικός για το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα και να τα κάνεις καλά. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να περάσεις τα σκήπτρα σε κάποιον άλλον”.

Διάδοχός του είναι ο 63χρονος Hiroto Saikawa, γέννημα θρέμα κυριολεκτικά της Nissan, αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τοκιο το 1977 και από τότε πέρασε όλη του τη ζωή μέχρι σήμερα εργαζόμενος στην Nissan, ανεβαίνοντας διαδοχικά στην ιεραρχία της εταιρίας.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!